Toată lumea ştie că o manichiură frumoasă spune multe despre o persoană,asemenea unei cărţi de vizită. De aceea,este foarte important şi aspectul unghiilor,nu doar a pielii. Ca să ai o manichiură impecabilă,înainte de a-ţi vopsi unghiile conform cu ultimele tendinţe,ai grijă ca acestea să aibă aspect sănătos. Pentru asta poţi apela la cel puţin un tratament pentru unghii exfoliate din cele care urmează. Indiferent pe care îl alegi,toate aduc beneficii,pentru că sunt 100% naturale!

Zeama de lămâie previne casarea unghiilor

Aplică suc de lămâie de două-trei ori pe zi pe unghii şi vei vedea că problema cu exfolierea va dispărea. Totul e să nu te speli pe mâini imediat,ba mai mult,să laşi sucul de lămâie să acţioneze timp de o oră.

Vitamina A le fortifică

În fiecare seară,înainte de culcare,maseaza-ţi unghiile cu vitamina A. O poţi găsi în comerţ sub formă de capsule pe care le spargi şi masezi unghiile cu conţinutul lor. Această vitamină uleioasă întăreşte unghia şi regenerează ţesutul ei. Poţi folosi şi ulei de măsline sau de ricin pentru masaj,dar vitamina A este mai eficientă.

Tratamentul care hrăneşte structura unghiilor

Amestecul din miere,gălbenuş de ou şi lapte are proprietăţi nutritive pentru unghii. Pune într-un bol o lingură cu miere,două găbenuşuri şi trei linguri cu lapte cald. Mixează totul şi ţine mâna în bolul cu ingrediente cel puţin un sfert de oră. Apoi clăteşte-te cu apă călduţă. Tratamentul hrăneşte pielea şi unghiile şi are efect hidratant.

Oţetul de mere are efect antirupere

Poţi face o soluţie dintr-o lingură cu ulei de argan şi o lingură de oţet de mere. Ţine mâna în amestec aproximativ zece minute şi apoi clăteşte cu apă din abundenţă. Repetă tratamentul în fiecare seară,timp de o săptămână şi vei vedea rezultate bune.