Adolescenţii fumează şi beau mai puţin ca înainte

1 70491 original jpg jpeg

Alcoolul şi tigările consumate de adolescenţii din clasele a opta, a zecea şi a douăsprezecea sunt la nivelul cel mai jos din anul 1975, de când s-a început monitorizarea.

Veştile bune sunt,însă temperate de creşterea abuzului în celelalte categorii,precum ţigările de foi,marijuana şi alte produse care conţin tutun.

MTFeste un studiu anual condus de Universitatea din Michigan,finanţat de Institutul Naţional pentru Abuzul de Droguri,parte a Institutului Naţional al Sănătăţii.Cercetările au scos la iveală,într-adevăr,o scădere a consumului tabacic printre adolescenţi,dar consumul de droguri uşoare,precum marijuana a rămas constant,la fel ca cel al alcoolului,care rămâne substanţa preferată a acestei grupe de vârstă.Rezulatele anului 2011 arată că 18,7% din elevii de clasa a douăsprezecea au raportat consum curent de ţigări,faţă de vârful de 36,5% din 1997,în timp de doar 6,1% din cei de clasa a opta au declarat consumul recent.În ce priveşte alcoolul,63,5% din adolescenţii de clasa a douăsprezecea au declarat consumul recent,faţă de vărful de 74,8%,iar printre cei de clasa a opta,26,9% faţă de 46,8% au raportat consum recent.În ciuda scăderilor observate în acest raport,referitoare la alcool şi ţigări,s-a observat şi o constanţă a consumului de marijuana. Printre cei de clasa a douăsprezecea,36,4% au declarat consumul în ultimul an,pe când 6,6% în fiecare zi,date în creştere faţă de 31,5% respectiv 5% acum cinci ani. Acelaşi studiu a corelat consumul adolescentin de marijuana cu grijile pe care aceştia şi le fac referitor la riscurile consumului respectivei substanţe. Astfel,liceeni se tem mult mai puţin astăzi decât în anii trecuţi,ceea ce se pare că i-a încurajat să folosească şă acele substanţe artificiale,cunoscute ca etnobotanice.Consumul de medicamente în alte scopuri decât cele pentru care au fost prescrise a rămas şi el constant,rămânând în jurul a 8 procente pentru adolescenţii de clasa a douăsprezecea,similar cu datele din 2009 şi 2010.Deşi scăderile din acest sondaj sunt o veste bună,ele nu sunt suficiente pentru a ne culca pe o ureche. Aceste scăderi sunt,totuşi mici,comparativ cu cele din anii '90,când au apărut campaniile mai agresive împotriva fumatului. Ca să nu mai vorbim că scaoterea în ilegalitate a unui produs ori altul nu garantează o scădere drastică a consumului.



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg