Se crede grasă

Adolescenţa este o perioadă sensibilă pentru fete. Răutatea colegilor care nu pierd nicio ocazie de a face caz de orice defect este sursa depresiei lor. Că o adolescentă vrea să slăbească nu e neapărat un lucru rău,că ţine diete neindicate,da. Încurajează-ţi fata să adopte un program pentru slăbit eficient,recomandat de un medic nutriţionist. Graniţa dintre o dietă drastică şi bulimie este foarte subţire.

Îi este ruşine cu trupul lui

Transformările prin care trece corpul unui adolescent sunt cauzele frustrărilor sale.Ba esteprea înalt,ba prea scund,prea gras sau prea slab,prea musculos sau prea păros,niciodată însă aşa cum ar vrea să fie. Spune-i că nimeni nu este perfect,mai ales în perioada adolescenţei. Arată-i poze ale colegilor tăi de liceu şi povesteşte-i cum s-au transformat peste ani „răţuştele cele urâte în adevărate lebede”.

Nu şi-a început viaţa sexuală

Mulţi adolescenţi privesc virginitatea ca pe un defect de care vor să scape. Nu le pasă cu cine sau în ce împrejurări fac sex,important este să o facă cât mai repede. Tu trebuie să ai grijă să nu aibă de suferit din cauza asta. Chiar dacă discuţiile despre sex cu părinţii nu sunt pe placul lui,spune-i ce trebuie să ştie despre protecţie şi contracepţie. O altă soluţie ar fi discuţia cu un ginecolog,cu care poate că s-ar simţi mai în largul lui.

Vrea mai mulţi bani

Adolescenţii vor să fie acceptaţi în cele mai populare grupuri. Iar acestea sunt formate de copiii de bani gata. Aşa că nu te mira când copilul tău îţi cere sume din ce în ce mai mari de bani sau îţi fură din portofel. Este atât de fermecat de posibilităţile materiale ale colegilor lui,încât nu va accepta nici el să fie mai modest. Fă un efort şi dă-i bani ca să meargă în excursii sau chiar într-o discotecă mai pretenţioasă. Este bine să socializeze. Dar fă-l să înţeleagă că există lucruri mai importante decât telefoanele de ultimă generaţie şi hainele de firmă.