Fie că alegi să conduci o afacerecu zacuscă sau cu gemuri,fie că te bagi la mâncare mai dificil de preparat,cum sunt sarmalele,varza a la Cluj,musaca,ciorbele rădăuţeană şi ardelenească sau prăjituri,precum ecleruri,poţi reuşi dacă ai un capital cât de modest,care să te ajute să păşeşti cu dreptul în lumea micilor întreprinzători.

Afacere cu mâncare tradiţională – dulceţuri în combinaţii inedite

Important este să faci ce îţi place şi ce îţi iese mai bine. Dulceaţa ta de vişine cu nuci,ghimbir şi scorţişoară are un gust excelent şi toţi apropiaţii aşteaptă cu nerăbdare să le faci câte un borcănel imediat cum apar vişinele? Poate ar trebui să te gândeşti să comercializezi dulceaţa cu gust unic.  

Afacerilecu mâncare tradiţională s-au înmulţit de la an la an odată cu venirea crizei şi chiar dacă puterea de cumpărare a românilor a scăzut lucrurile merg din ce în ce mai bine.

Mulţi români au lăsat baltă scaunul de birou şi au devenit proprii lor şefi. Au început timid,sceptici,dar aceia care au pus suflet în afacerealor au reuşit să scoată bani frumoşi din ea.

Afacere cu mâncare tradiţională – produse de patiserie şi prăjituri

Tineri absolvenţi de inginerie,stomatologie sau poate economişti au încercat să-şi deschidă magazine modeste unde să comercializeze produse de patiserie,cum este şi cazul Roxanei Dumitrache,o bucureşteancă de doar 26 de ani,a transformat spaţiul deţinut de părinţi într-o piaţă în „Patiseria Bunicii“.

Unul din secretele reuşitei este că a pus preţ la produsele ei în funcţie de suta de grame,astfel pare că patiseria deţinută de Roxana are cele mai mici preţuri.

Doi tineri din Bucureşti şi-au încercat şi ei norocul cu un laborator de ecleruri. Au investit câteva zeci de mii de euro,dar după un an au deschis un nou magazin şi au şi angajaţi.

Afacere cu mâncare tradiţională – borcane cu zacuscă,murături şi gemuri

Cele mai bine merg afacerile cu borcanele cu preparate ca după vremea bunicii. În judeţul Neamţ,Cristina Socea a „construit“ o făbricuţă online de dulceţuri,„Dulceţuri tradiţionale Cristina“.

Prin intermediul internetului,tânăra antrepenoare vinde borcane cu dulceţuri după reţete clasice dar şi combinaţii inedite,borcane cu zacuscă,sticle cu siropuri fructate şi nu numai,însă s-a specializat şi murături.

Acestea din urmă sunt comercializate sub numele „Bunătăţi de Casă Cristina“. Pentru prepararea produselor utilizează ingrediente bio,din producţia proprie,şi îşi completează stocul cu alimente de la vecinii gospodari.