Atacul de panică

Atacul de panică este asemănător cu atacul de cord. Pe lângă durerea simţită în piept, te poţi confrunta cu respiraţie îngreunată, bătăi rapide ale inimii, amorţeală la nivelul mâinilor şi picioarelor. Perioadele stresante şi oboseala cronică pot duce la apariţia atacului de panică, chiar dacă tu nu te-ai mai confruntat niciodată cu această tulburare.

Arsurile gastrice

Cantitatea excesivă de acid gastric poate ajunge la esofag, simţind o senzaţie de durere în piept care urcă spre zona gâtului. Alcoolul, fumatul, aspirina şi fructele citrice pot provoca această durere, plus simptome ca senzaţie de vomă sau transpiraţie. Consultă un medic dacă nu te simţi mai bine!

Durerea musculară

Exerciţiile fizice intense pot suprasolicita muşchii din zona pieptului. Poţi simţi o durere intensă când te aşezi pe scaun sau stai în anumite poziţii. S-ar putea să simţi durere şi când respiri adânc sau te mişti brusc.

Atacul de cord

Durerea resimţită în zona pieptului este principalul simptom al infarctului. Vei simţi o durere intensă timp de câteva minute, senzaţie de greaţă, respiraţie îngreunată şi îţi va amorţi mâna stângă. În plus, te vei simţi obosită şi ameţită şi vei avea durere de spate. Toate aceste semne indică atacul de cord. Sună imediat la ambulanţă dacă te confrunţi cu ele.

Hernia hiatală

Hernia hiatală apare când musculatura şi ţesutul conjunctiv de la nivelul hiatusului slăbeşte. Hiatusul este tubul muscular care face legătura între faringe şi stomac prin diafragm (muşchiul subţire care formează limita dintre abdomen şi torace). Procesul de digestie poate pune presiune, iar acea parte a stomacului să se deschidă. Durerea simţită în piept este un simptom, la fel ca balonarea şi durerea de stomac. Este important să mergi la un medic în acest caz!


Credit foto: www.webmd.com