Apreciată ca aliment,varza este şi un remediu care aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Are acţiune nutritivă,energizantă,remineralizantă,tonifiantă,creşte rezistenţa în faţa bolilor,este un bun antiseptic pulmonar şi are proprietăţi expectorante şi depurative. Având efect antiacid,varza este un bun remediu în ulcere.

Această plantă ajută şi la scăderea colesterolului „rău” şi normalizează glicemia,iar multitudinea de vitamine,minerale şi de oligoelemente recomandă varza ca un tonic general al organismului. De asemenea,graţie proprietăţilor antioxidante,poate preveni bolile cardiovasculare şi cancerul,iar la nivelul ţesuturilor,cataplasmele cu varză au proprietăţi dezinfectante şi cicatrizante.

Ideală în tratamentul ulcerului

Varza este un antiacid eficient,de aceea este adesea indicată în tratamentul ulcerelor. Medicina naturistă oferă ca remediu în vindecarea ulcerului sucul de varză,pentru că are un conţinut ridicat în glutamină,un aminoacid cu care se hrănesc celulele care căptuşesc stomacul şi intestinul subţire.

Efectul pozitiv pe care-l are sucul de varză asupra membranei stomacului se datorează,arată studiile clinice,vitaminei U conţinute. Zeama de varză acră conţine această vitamină,care are proprietatea de a inhiba secreţia excesivă de acid gastric şi de a reface nivelul vitaminic din corp. De asemenea,varza este bogată în mucilagii,sulf,săruri de potasiu,compuşi care oferă proprietăţi cicatrizante. Vitamina K din varză are rol antihemoragic.

SFAT:Un litru de zeamă de varză consumat în fiecare zi timp de aproximativ 2 săptămâni poate duce la tratarea ulcerului. Se recomandă ingerarea sucului în doze diferite,spre exemplu dimineaţa 300 ml,la prânz 250 ml,spre seară încă 250 ml şi înainte de culcare se mai consumă 200 ml de zeamă de varză.

Citeşte mai multe despre beneficiile verzei pe clicksanatate.ro.