Fasciita plantară

Este o afecţiune care apare din cauza purtării pantofilor cu toc înalt şi se caracterizează prin dureri ale călcâielor. De regulă,durerea apare la primii paşi făcuţi dimineaţa,dar se poate instala şi după ce alergi. Aceasta se reduce pe măsură ce desfăşori o activitate şi reapare după ce te odihneşti şi reiei efortul. Tratamentul constă în medicamente antiinflamatorii,masaj cu gheaţă şi exerciţii de stretching pentru gambă şi laba piciorului. Totodată,medicul îţi poate prescrie injecţiile cu corticosteroizi.


Citeşte şi:

Picioare obosite? Iată cum le răsfeţi!

Băi hidratante pentru picioare


Monturile

Purtarea pantofilor cu toc înalt poate favoriza apariţia monturilor. Acestea sust nişte proieminenţe ale articulaţiei degetului mare,prin deplasarea osului din spatele degetului. Aceasta problemă se poate agrava dacă porţi frecvent pantofi cu toc înalt sau cu vârful ascuţit.

Scurtarea tendonului lui Ahile

Purtarea zi de zi a pantofilor cu tocul înalt poate strânge şi scurta tendonul lui Ahile. Tendonul lui Ahile face legătura dintre muşchii gambeişi călcâi. Cu ajutorul acestui tendon sari,mergi,alergi şi stai în picioare. Când piciorul este susţinut în permanenţă de pantofii cu toc înalt,tendoanele tind să se scurteze. Activitate fizică continuă,intensă,cum este alergatul şi săriturile,pot provoca inflamarea tendonului lui Ahile,afecţiune ce poartă numele de tendonită. Este foarte importat să mergi la medic de îndată ce simţi o durere,deoarece tendonul se poate rupe. Este posibil să ai nevoie de medicamente pentru ameliorarea durerii sau de o operaţie chirurgicală.

Metatarsalgia

Este o afecţiune cunoscută din cauza durerii simţite în partea din faţă a piciorului,sub capetele oaselor metatarsiene. Această problemă este provocată,de obicei,de presiunea asupra tălpii de-a lungul timpului.