85 % din femei poartă o un sutien necorespunzător

Sutienul este un accesoriu de care puţine femei se lipsesc,având rol atât de susţinere cât şi uiea posturii. Un sutien bun nu stânjeneşte mişcările,nu te jenează,şi scade incidenţa durerilor de spate,de ceafă,de umeri. Cu toate astea,trei sferturi din femei îşi aleg sutiene de mărime necorespunzătoare.

Bine de ştiut!De fiecare dată când te îngraşi sau slăbeşti,alege-ţi sutienul cu mărimea potrivită – la fiecare raion de lenjerie există o persoană specializată care te poate consilia.

Citeşte şi:

Ce sutien alegi?

Cum să ai cei mai frumoşi sâni

 

Sânii sunt inegali ca mărime

Mai bine de jumătate dintre femei au un sân – stângul – mai mare ca celălalt. Asigură-te că sutienul îţi cuprinde bine ambii sâni,şi ajută-te de o perniţă de silicon pentru a ajusta cupa la sânul mai mic.

Bine de ştiut!Dacă apare o schimbare bruscă a dimensiunii,un consult medical e obligatoriu.

 

Nu toate protuberanţele înseamnă cancer

Dacă observi o protuberanţă la nivelul sânilor,asta nu înseamnă că ai cancer. Biopsiile arată că,în 80 % din cazuri,umflăturile observate nu sunt periculoase.

Bine de ştiut!Un control se impune totuşi.

 

Slăbind,reduci riscul de cancer la jumătate

Studii recente arată că,la femeile după menopauză care au slăbit cu 10 procente,riscul de cancer a scăzut la jumătate. 

Bine de ştiut!Grăsimea poate duce la creşterea concentraţiei de estrogen,care poate „alimenta“ anumite tipuri de cancer.

 

Prea puţin somn creşte riscul de cancer

Cercetările arată că există o legătură între somnul de proastă calitate şi riscul sporit de cancer. E din cauza hormonului numit melatonină,care regularizează somnul dar care afectează şi nivelul de estrogen.

Bine de ştiut!Nesomnul afectează şi sistemul imunitar.