În timp ce lămâile abundă în vitamina C,turmericul conţine alţi antioxidanţi care combat efectele negative ale radicalilor liberi,cunoscuţi drept carcinogeni. Încă din antichitate,turmericul este folosit pentru proprietăţile lui antiseptice şi antiinflamatoare.

De asemenea,turmericul este bun pentru piele-elimină impurităţile,o hidratează şi o menţine elastică şi tânără. Şi vitamina C din compoziţia lămâii are un rol important în menţinerea sănătăţii şi frumuseţii pielii,deoarece echilibrează nivelul de colagen-o proteină care încetineşte procesul de îmbătrânire.

Turmericul are un rol important şi în arderea mai rapidă a caloriilor consumate. Pe lângă faptul că reglează metabolismul,turmericul elimină toxinele de la nivelul ficatului şi al rinichilor şi stimulează absorbţia substanţelor nutritive în tractul digestiv.

Atât lămâia,cât şi turmericul sunt agenţi naturali eficienţi în îndepărtarea petelor de pe piele şi a acneei.
 

Cum se prepară băutura miraculoasă

Pentru a beneficia de toate efectele miraculoase ale acestor două ingrediente,este indicat să le consumi în combinaţie cu apă caldă şi puţină miere.

Ai nevoie de o jumătate de lămâie,de o jumătate de linguriţă de praf de turmeric,200 ml de apă caldă şi 1 lingură de miere bio.

Mai întâi stoarce sucul de la jumătatea de lămâie într-o cană,apoi adaugă turmericul şi apa caldă. Amestecă bine,după care adaugă şi mierea. Băutura se poate consuma zi de zi.