Ingrediente:

300 grame de făină de grâu
100 grame fulgi de orz
2 linguri de seminţe de susan
2 linguri de seminţe de in
2 linguri de seminţe de floarea-soarelui
1 linguriţă de sare
1 linguriţă de zahăr
1/2 pacheţeţ de drojdie proaspătă şi 50 ml de apă
 

Mod de preparare

Într-un vas pune fâina de grâu,apoi toarnă apă peste ea. Fâina trebuie să stea în apă 3 zile. Este important să schimbi apa periodic pentru a preveni alterarea fâinii.

După cele 3 zile,strecoară făina şi amestec-o bine în blender,după care adaugă fulgii de orz,pe care înmoaie-i iniţial în apă caldă.

Adaugă compoziţiei seminţe de susan,de in şi de floarea-soarelui,însă doar după ce le-ai prăjit puţin în tigaie.

În 50 ml de apă,amestecă o jumătate de pacheţel de drojdie cu o linguriţă de zahăr. După ce compoziţia începe să se umfle,adaug-o primei compoziţii preparate şi frământă bine amestecul cu palmele. La sfârşit adaugă şi o linguriţă de sare.

Amestecul obţinut se ţine la dospit 30 de minute,după care se pune în vasul special pentru copt şi se bagă la cuptorul preîncălzit la 220 de grade Celsius timp de 45-50 de minute.
 

Ce beneficii are asupra corpului

Datorită ingredientelor pe care le conţine,pâinea preparată stimulează producţia de celulele roşii şi hemoglobina,favorizează eliminarea substanţelor toxice şi carcinogene din corp,cât şi a excesului de colesterol.

Acest tip de pâine poate fi consumată şi cu scopul de a ţine la distanţă afecţiuni precum diabet şi ateroscleroză,dar şi pentru a preveni apariţia celulitei.

Nu în ultimul rând,consumul acestui tip de pâine menţine senzaţia de saţietate pentru mai mult timp şi susţine buna funcţionare a sistemului digestiv,întrucât conţine din plin vitamine,minerale,aminoacizi,carbohidraţi şi fibre.