Iată ce dietă urmează modelul australian Miranda Kerr:

Înainte ca aceasta să devină cunoscută ca model,a urmat o carieră în nutriţie,unde a studiat nutriţia şi psihologia în sănătatea nutriţiei. În vârstă de 26 de ani a început planul de alimentaţie de tip sânge în urmă cu şase ani,dietă inspirată dintr-o carte pe care a citit-o.

Potrivit medicului naturist D'Adamo, dieta se bazează pe premisa că anumite alimente sunt mai compatibile cu anumite tipuri de sânge. Celebrităţi din străinătate care au urmat această dietă sunt Demi Moore, Elizabeth Hurley şi Courteney Cox Arquette.

Persoanele cu grupa de sânge O, care D'Adamo susţine că este cea mai veche grupă de sânge uman,spune că primii oameni care au beneficiat de o dietă similară,au mâncat produse bogate în proteine,în timp ce adulţii de tip B ar trebui să stea departe de produsele preparate din grâu şi carnea de pui. Dieta recomandată tipurilor de sânge AB,  deţinătorii acestei grupe trebuie să mănânce mese mici,în mod  frecvent şi să fie conştienţi că trebuie să combine corect hrana lor.

Kerr,care are grupa de sânge de tip A,urmează dieta cărţii recomandate,cea vegetariană,care este bogată în consumul de legume organice,sucuri proaspete şi fructe. În ciuda programul ei agitat,care implică transportul aerian regulat şi zile lungi,modelul spune că regimul,dieta şi exerciţiile fizice sunt uşor de respectat şi spune că mănâncă gustări sănătoase oriunde se duce.

"Unele dintre gustări mele preferate sunt migdalele şi afinele, o jumătate de avocado cu sare de mare, şi-mi place, de asemenea, consumul de mere cu unt de migdale şi agave, se simte ca un tratament, dar este foarte bun",spune ea.

Modelul Kerr care meditează şi practică yoga în mod regulat,spune că exerciţiul calmant este de asemenea recomandat pentru persoanele cu un tip de sânge A.

"Am practicat yoga zi de zi, o jumătate de oră dimineaţa, plus o jumătate de oră de meditaţie",spune ea. "Dedicaţie este cheia pentru mine, deoarece cu programul meu de călătorie constant mi se pare foarte benefic şi energizant."

Dieta de tip sânge este privită cu scepticism de medici. "Nu există nici o legătură ştiinţifică între tipul de sânge pe  care îl avem şi ce ar trebui să mâncăm",spune Sharon Natoli,dietetician şi director al Food &Nutrition Australia. Dr. Natoli spune că dieta nu este recomandată ca un plan de alimentaţie pe termen lung,pentru că grupuri întregi de alimente lipsesc de la unele dintre planuri.

Într-o dietă vegetariană trebuie să consumi multe alimente bogate în proteine şi calciu,cum sunt legumele şi cerealele,care sunt bogate în aminoacizi.

Credit foto:www.bodyandsoul.com.