Însă,există numeroşi factori care duc la uscarea pielii:vârsta,umiditatea,glandele sudoripare şi o îngrijire neadecvată. De asemenea,folosirea produselor care conţin chimicale pot dăuna pielii,ducând la deshidratara acesteia.

Glandele sudoripare secretă substanţe care menţin pielea hidratată.Buna funcţionare a glandelor sudoripare reprezintă un factor critic în hidratarea constantă a pielii. Cel mai probabil,persoanele care suferă din cauza glandelor sudoripare,se confruntă cu pielea uscată.

Vârsta este,de asemenea,un factor important care poate afecta sau nu aspectul pielii.Odată cu înaintarea în vârstă,glandele sudoripare secretă din ce în ce mai puţine substanţe care contribuie la hidratarea pielii.

Umiditatea este unul dintre cei mai importanţi factori care duc la uscarea pielii.Acest lucru se întâmplă frecvent pe timpul iernii,din cauza faptului că aerul uscat deshidratează pielea,ducând la descuamare şi la apariţia crăpăturilor. De aceea,este recomandat că în zilele friguroase să aplici pe faţă o cremă hidratantă,înainte de a ieşi afară şi seara,înainte de culcare.

Chimicalele din compoziţia anumitor produse cosmetice pot dăuna pielii.Loţiunile,cremele şi chiar săpunurile pot duce la deshidratarea pielii,aşadar acordă mare atenţie produselor pe care le cumperi.

Sfat:În general,cea mai bună modalitatea de a preveni deshidratarea pielii este aceea de a opta pentru o cremă cu ingrediente active care să menţină pielea catifelată. Cel mai bine este să aplici cremă de îndată ce ţi-ai făcut baie,deoarece porii sunt deschişi şi astfel,crema va pătrunde mai bine în straturile pielii.