Află care sunt factorii ce-ţi atacă inima!

1 70840 original jpg jpeg

Din ce în ce mai mulţi oameni din întreaga lume se îmbolnăvesc de boli de inimă. Pentru a ţine cât mai departe aceste afecţiuni, este important să cunoaştem factorii cei mai periculoşi care atacă inima.

Colesterolul ridicat

Unul din factorii de risc care favorizează apariţia bolilor de inimă este colesterolul ridicat. Atunci când există un nivel mărit de colesterol în sânge,acesta se depune pe pereţii arterelor,determinând îngustarea lor,interferând cu fluxul de sânge şi,pe termen lung,ducând la boli de inimă sau angină pectorală.

Nivelul ridicat de zahăr din sânge

Diabetul de tip 2 este,fără îndoială,una dintre cele mai comune condiţii clinice care duce la boli de inimă. Necontrolarea glicemiei din organism dublează riscul apariţiei de boli de inimă (în comparaţie cu diabeticii care au sub control nivelul zahărului din sânge).

Citeşte şi:

Condimentul care te apără de bolile de inimă

Obiceiuri care îţi afectează inima

Fumatul

Cei mai mulţi oameni nu sunt conştienţi de faptul că fumatul este un viciu îi poate îmbolnăvi de inimă. Cei care fumează trabucuri (sau ţigări) au de 2-4 ori mai mare riscul de a face atac de cord şi de a dezvolta bolii coronariene,comparativ cu nefumătorii. De asemenea,fumatul pasiv creşte riscul de a dezvolta o boala de inimă la persoanele care nu fumează.

Obezitatea

Ceii care au exces de grăsime corporală (mai ales în jurul taliei) au mai multe şanse de a dezvolta boli de inimă. O mare parte dintre aceşri oameni obezi şi supraponderali au,de obicei,nivelul tensiunii arteriale şi a colesterolului din sânge crescut în organism şi riscă să se îmbolnăvească de diabet. Toţi aceşti factori combinaţi cu excesul de greutate împiedică buna funcţionare a inimii,favorizând astfel apariţia bolilor de inimă.

Stil de viaţă inactiv

Un stil de viaţă sedentar măreşte riscul crescut de boli de inimă şi a complicaţiilor sale. Nu trebuie să fii un sportiv sau un atlet pentru a nu-ţi îmbolnăvi inima. E suficientă o activitate fizică regulată de 45 de minute pe zi pentru a reduce riscul apariţiei bolilor de inimă. În plus,pacienţiilor bolnavi de inimă li se recomandă să facă mişcare zi de zi pentru a-şi îmbunătăţi sănătatea.