Steroizii

Corticosteroizii administraţi pe cale orală, pot opri procesul de slăbire şi să aibă efectul opus, în special când îi iei în doze mari pentru tratamentul bolilor inflamatorii intestinale sau astm. Chiar şi dozele mici, recomandate în artritele reumatice pot contribui la acumularea de kilograme.

Antidepresivele

Deşi nu toate antidepresivele îngraşă, majoritatea au acest efect. Multe dintre ele conţin antihistamină, care poate bloca funcţia creierului răspunzătoare de reglarea apetitului. Dintre cele mai cunoscute medicamente, Fluoxetine (Prozac), Citalopram (Celexa), Mirtazapine (Remeron) şi Amitriptyline, luate pe termen lung, pot duce la îngrăşare.

Stabilizatori de dispoziţie

Stabilizatorii de dispoziţie, medicamentele anticonvulsive şi cele folosite pentru tratarea bolilor bipolare şi schizofreniei, determină corpul să ia în greutate. Dacă doreşti să slăbeşti, nu este recomandat să le înlocuieşti, însă e foarte important să ai mare grijă la dietă în timpul tratamentului.

Medicamentele pentru diabet

Acestea te ajută să reglezi nivelul insulinei, dar în acelaşi timp, îţi pot da poftă de mâncare. Dacă observi că după ce ai început să iei medicamente pentru diabetul de tip 2 ai inceput să cântăreşti mai mult ca de obicei, poţi discuta cu medicul tău pentru a vedea dacă există şi alte opţiuni care au un risc mai mic de a acumula kilograme.