Se duc la somn la aceeaşi oră

Cele mai fericite soţii sunt cele care îşi sincronizează programul de dormit cu cel al soţilor pentru că aceasta clădeşte apropierea dintre parteneri. În cazul în care din diverse motive nu este posibil să mergeţi împreună la aceeaşi oră la culcare,încearcă măcar să găseşti timp în cursul zilei să vă conectaţi.

Nu se tem să meargă la culcare supăraţi

Deşi se spune că nu este bine ca partenerii să se culce supăraţi,se pare că în realitate aceasta este cea mai bună soluţie. De ce? În timp ce unele cupluri se ceartă şi încearcă să se împace imediat,ca şi cum conflictul nici nu ar fi existat vreodată,deşi în timp acumulează frustrări,unele cupluri aleg să nu îşi vorbească imediat şi să aştepte până a doua zi să poarte o discuţiecivilizată de lămurire a lucrurilor. Aşa că negarea unui conflict nu aduce beneficii în timp.

Fiecare are prietenii lui

Este foarte sănătos ca tu şi el să petreceţi timp cu prietenii voştri comuni,dar şi cu gaşca voastră. Serile de fete sau de băieţi ajută şi întăresc relaţia pentru că nu ai sentimentul de izolare de lume sau de dependenţă faţă de celălalt. Desigur,ieşirile de genul acesta au loc doar în cadrul cuplurilor în care există încredere şi înţelegere,un partener gelos neputând să conceapă ca fiind un lucru bun.

Citeşte şi:Activităţi de cuplu pentru o relaţie reuşită

Nu sunt brutali de sinceri

Evident că este important să fii sincer într-o relaţie,dar asigură-te că atunci când spui adevărul foloseşti un ton blând şi nu extrem de direct. Cele mai fericite cupluri sunt cele care folosesc acelaşi ton în intimitate ca şi în public.

Se alintă în public

Cuplurile fericite nu se tem să îşi manifeste iubirea de faţă cu toţi ceilalţi,îmbrăţişându-se des şi ţinându-se de mână în public. Nu numai că le va fi mai greu să se certe în aceste condiţii,dar si nivelul de tensiune şi al hormonului de stres-cortizol scade.

Fac compromisuri,nu sacrificii

Relaţiacu partenerul ar trebui să fie flexibilă şi atunci când unul dintre parteneri are o părere în contradictoriu,aceasta să fie acceptată,nu combătută. În loc să îi dai ordine partenerului să facă aşa cum vrei tu,atitudine care îi va crea resentimente,mai bine caută să găseşti o cale de mijloc în care să fiţi amândoi fericiţi. Dacă sunt situaţii în care nu puteţi proceda astfel,faceţi măcar cu rândul,azi ca tine şi mâine ca el.

Ţin evidenţa lucrurilor bune

A ţine cont de gesturile frumoase pe care iubitul le face pentru tine,chair dacă uneori mai face şi lucruri greşite,ajută enorm ca relaţia să evolueze frumos. Partenerul simte apreciere din partea ta şi va fi încurajat să facă din ce în ce mai multe lucruri  care să te bucure şi să îţi aducă zâmbetul pe buze.

Citeşte şi:Sfaturi pentru o relaţie de lungă durată