Scorţişoară

Cândva,scorţişoaraera considerată mai peţioasă decât aurul. Cercetările recente au scos la iveală că printre proprietăţile binefăcătoare ale prafului roşiatic se numără şi cele de combatere a durerilor.

Consumă scorţişoară,pentru că inflamaţiile se reduc,bacteriile şi virusurile sunt devitalizate,nivelul de zahăr din sânge este echilibrat şi se îmbunătăţesc şi funcţiile cerebrale.

Presară scorţişoară peste porţia ta de cereale cu iaurt,iar sistemul tău imunitar va fi mai protejat de inamici.

Ghimbir

Această rădăcină extrem de aromată o poţi găsi tot timpul anului. De la sucuri răcoritoare până la gustări cum sunt cartofii prăjiţi,ghimbirulpoate fi adăugat la orice mâncare,dacă vrei să-i dai un gust deosebit.

Ghimbirul conţine compuşi antiinflamatorii numiţi gingeroli,care au proprietăţi de diminuare a durerilor de articulaţii,de prevenire a deteriorării celulare cauzate de radicalii liberi.

În plus,ghimbirul luptă împotriva dezvoltării cancerului de colon şi îmbunătăţeşte activitatea sistemului imunitar.

Taie câteva felii de ghimbir şi fierbe-le,ca să bei un ceai aromat,condimentat şi acrişor. Sau poţi blendui sos de soia cu ghimbir,pentru a da cartofilor prăjiţi savoare.

Ceapă

Este bogată în compuşi sulfuroşi,care sunt responsabili pentru mirosul înţepător dar şi pentru numeroasele proprietăţi benefice corpului.

Fitoterapeuţii spun că ceapa inhibă dezvoltarea inflamaţiilor,scade colesterolul „rău“ şi previne apariţia tumorilor canceroase.

Foloseşte ceapă la orice,sup,sosuri şi salate şi vei vedea că nu vei mai suferi din cauza durerilor puternice.

Nuci

De departe,nucilesunt cele mai sănătoase nuci pe care le poţi consuma. Nu spunem că alunele,nucile de macadamia sau caju nu sunt bune,dar acestea sunt şi la-ndemână,şi accesibile ca preţ şi bogate în nutrimenţi.

Au proprietăţi antiinflamatorii şi,deci,protejează corpul de dureri puternice. În plus,nucile combat bolile cardiace mai bine decât o fac nucile braziliene,fisticul,alunele,migdalele sau alunel de pădure.

Pe lângă acizii graşi esenţiali,nucile conţin proteine de calitate şi fibre,aşa că le poţi consuma ca atare dar şi în combinaţii cum e salata cu ou,brânză,salată,rucola şi nuci.

Turmeric

Condiment cu origini asiatice,turmericul este cel mai adesea folosit în combinaţia de prafuri picante numită curry.

Cercetătorii de la Centrul Medical Universitar din Maryland,SUA,au descoperit că turmericul ameliorează durerile cronice suprimând acţiunea compuşilor inflamatorii în corp.

Ananas

Acest fruct tropical conţine bromelaine,enzime digestive cu proprietăţi antiinflamatoare,care contribuie favorabil în tratarea crampelor musculare şi a leziuniloe cum sunt entorsele.

Cercetările arată că aceste enzime ajută digestia şi combate durerile provocate de artrita reumatoidă.