În cele ce urmează,află ce alimente este bine să consumi!

1. Legume cu frunze verzi

Bogate în luteină şi zeaxantină,doi antioxidanţi puternici,legumele cu frunze verzi menţin ochii sănătoşi,acţionând ca nişte “ochelari de soare interni”,protejându-i de efectele nocive ale ecranelor.

De asemenea,legumele cu frunze verzi conţin şi vitamina A,un nutrient la fel de important pentru ochi.

2. Stridii,homar şi somon

Deficienţa de zinc a fost asociată cu vederea slabă atât ziua,cât şi noaptea.

Însă,un consum regulat de zinc previne apariţia afecţiunile oculare,precum degenerescenţa maculară,o boală frecvent întâlnită în cazul persoanelor trecute de vârsta de 50 de ani.

Pentru a menţine în limite normale nivelul de zinc din organism consumă stridii,homar şi somon.

3. Caise

Caisele sunt o bună sursă de betacaroten şi licopen,doi antioxidanţi care susţin sănătatea ochilor. Specialiştii susţin că organismul transformă aceşti antioxidanţi în vitamina A,care previne deteriorarea ţesuturilor şi a celulelor de la nivelul ochilor.