1. Pofta de sare poate fi semn că ai hipertensiune arterială

În unele situaţii,pofta de sare poate fi semn că suferi de hipertensiune arterială. În astfel de situaţii,este indicat să consumaţi alimente bogate în minerale. Totodată,dacă ai astfel de pofte,poţi suferi de deshidratare.

2. Diabet

Ştiai că şi diabetul poate să îţi creeze poftă de alimente sărate? Dacă te confrunţi cu pofta de sare, asociată şi cu alte simptome precum oboseala şi setea excesivă,este indicat să mergi la un consult medical.

Tot pofta de sare poate fi asociată cu boala Addison,o afecţiune endocrinologică rară. Aceasta afectează glanda suprarenală. În afară de dorinţa de a consuma alimente sărate,pacienţii se plâng de tulburări digestive,se simt slăbiţi,au stări de vomă,diaree,se simt foarte obosiţi,iar tenul este palid.


Citeşte şi:

Baia cu sare te ajută să slăbeşti

Ce rişti când mănânci prea sărat


3. Pofta de sare poate indica o lipsă de calciu

O poftă de lungă durată de a mânca sărat poate fi semnul unor carenţe de minerale. Astfel, pofta de sare poate însemna şi  lipsa de sodiu,de calciu,dar  şi de potasiu.

Mai multe studii ale cercetătorilor americani au arătat că femeile care ţin şi dietesărace în alimente care conţin calciu,precum lactatele,pot dezvolta o astfel de carenţă. Acest lucru poate fi stabilit numai în urma unor analize medicale.

Câtă sare este recomandată copiilor?

Medicii spun că hrana bebeluşilorşi cea a copiilor mici ar trebui să conţină foarte puţină sare. Asta deoarece rinichii lor nu pot prelucra o cantitate prea mare de sare.

Aveţi grijă cu pofta de sare la bătrâneţe!

Şi vârstnicii trebuie să fie foarte atenţi la cantitatea pe care o consumă. Aceştia au tendinţa de a săra prea mult bucatele deoarece,odată cu înaintarea în vârstă simţul gustului se alterează.