Reduce durerile de spate

Poţi pune capăt durerilor cronice de spate cu ajutorul şedinţelor de acupunctură. Un studiu recent arată că persoanele care au optat pentru acupunctură şi-au redus cu 15% durerile de spate,spre deosebire de cei care au luat analgezice.

De asemenea,acupunctura reduce frecvenţa migrenelor şi durerile de cap (cefalee) datorate stărilor de tensiune,care se manifestă printr-o durere constantă sau senzaţie de apăsare la nivelul frunţii şi tâmplelor sau la nivelul cefei şi gâtului.

Creşte eficienţa medicamentelor antidepresive

Cercetătorii japonezi au descoperit că acupunctura creşte eficienţa antidepresivelor şi reduce efectele acestora,precum greaţă,creştere în greutate şi scăderea libidoului.

Tratează arsurile stomacale

Acupunctura are efecte pozitive şi asupra sistemului digestiv. Studiile arată că şedinţele de acupunctură,alături de terapia medicamentoasă reduc arsurile stomacale şi tratează indigestiile,mai ales în cazul femeilor însărcinate.

Contraatacă efectele negative ale radiaţiilor

Pacienţii care fac chimioterapie se confruntă cu o serie de simptome adverse,care,potrivit specialiştilor,pot fi reduse prin intermediul şedinţelor de acupunctură.

Luptă împotriva obezităţii

Există suficiente dovezi care califică acupunctura printre cele mai bune tratamente antiobezitate. Cercetătorii din Korea au ajuns la concluzia că acupunctura este mult mai eficientă decât medicamentele sau micile schimbări ale stilului de viaţă.  

În plus,persoanele care optează pentru o dietă echilibrată,un program de exerciţii fizice şi recurg la acupunctură au toate şansele de a scăpa de kilogramele în plus repede şi eficient.