Te culci foarte târziu

 

Dacă obişnuieşti să adormila ore târzii,indiferent de cât de multe ore dormi de fapt,acesti obicei perturbă ritmul biologic intern. Potrivit unui studiu recent,elevii care merg la culcare târziu sunt mai predispuşi să gândească negativ şi au o stare de spirit proastă,chiar dacă dorm 8 ore pe noapte.

Unul dintre motivele pentru care obişnuim să adormim foarte târziu este tehnologia. Lumina albă emisă de dispozitivele tehnologice pot perturba de fapt producerea hormonilor de somn. Încearcă să stai departe de aceste dispozitive pentru o oră sau două înainte de culcare. Indicat ar fi să citeşti o carte. Vei vedea că în felul acesta vei adormi mai devreme şi chiar mai uşor.

 

Consumi prea multă cafeină

 

În timp ce cantităţile moderate de cofeină pot fi benefice pentru sănătate,depăşirea limitei poate avea consecinţe nedorite. Prea multă cofeină poate duce la adrenalină ridicată,cortizol,anxietate,şi creşterea tensiunii arteriale.

 

Bei alcool

 

Băuturile pot interfera cu ciclul de somn şi pot creşte nivelul cortizolului. Cu toate acestea,dacă bei doar un singur pahar de alcool pe zi,ar trebui să fii ferită de efectele nedorite ale consumului de alcool.

 

Prea multe exerciţii fizice pot face rău

 

Este foarte bine şi sănătos să faci mişcare şi exerciţii la sală. Dacă însă faci prea multe exerciţii cardio atunci când eşti stresată,supra-exercitarea poate avea de fapt un efect negativ asupra sănătăţii. Aceasta poate duce la epuizare suprarenală,supraproducţie de hormoni de stres,precum şi dificultăţi de concentrare.

 

Petreci mult timp în trafic

 

Dacă te numeri printre persoanele care sunt nevoite să stea zi de zi în trafic,există mari şanse ca stresul petrecut în maşina personală ori în mijloacele de transport în comun să se transforme în stres foarte repede. Pentru a nu lăsa stresul să te afecteze,ascultă muzică liniştitoare când eşti în trafic.

 

Nu ai un regim alimentar echilibrat

 

Când eşti stresată,ai tendinţa să mănânci tot felul de preparate,multe dintre ele nesănătoase. Pentru a nu te îmbolnăvi,urmează un regim alimentar echilibrat,bogat în alimente naturale. Alimentele procesate,de asemenea,provocă stres şi inflamaţii în organism,deci ar fi bine să le eviţi pe cât posibil.