Nu numai că zahărul este sursa principală a excesului de calorii,dar studii recente au arătat că celulele canceroase absorb siropul de porumb bogat în fructoză,motiv pentru care este bine să-l eviţi. Cercetătorii de la Universitatea din California,Los Angeles au descoperit că celulele tumorale pancreatice folosesc fructoza pentru a se diviza şi reproduce,favorizând apariţia cancerului pancreatic,una dintre cele mai mortale forme ale bolii.


Citeşte şi:

Îndulcitorii naturali care bat zahărul

Băuturile cu îndulcitori cresc riscul de depresie


Americanii,spre deosebire de oamenii din alte ţări industrializate,consumă o cantitate incredibilă de fructoză,în special sirop de porumb bogat în fructoză,care este un amestec de fructoză şi glucoză şi este utilizat în principal în băuturi răcoritoare,pâine şi numeroase alimente procesate.

Ce este siropul glucoză-fructoză

Te-ai gândit să mănânci doar o bomboană cu ciocolată,dar ai ajuns să consumi toată cutia? Motivul nu este lipsa de auto-disciplină,ci mai degrabă e din vina zahărului,care se găseşte în multe produse de pe piaţă. Acest zahăr poartă numele de sirop de glucoză-fructoză.

Acesta este un tip de sirop de porumb produs în aşa fel încât glucoza să fie transformată în fructoză,cu ajutorul enzimelor,pentru a obţine gustul dulce dorit.

Producătorii folosesc adesea sirop de glucoză-fructoză,pentru că este mult mai ieftin decât zahărul. În plus,extinde termenul de valabilitate ale produselor. Siropul de glucoză-fructoză este utilizat pe scară largă ca un substitut al zahărului în multe bauturi răcoritoare,sucuri,iaurt,cereale,produse de patiserie şi supe la plic.

Îndulcitorii hrănesc celulele canceroase

Specialiştii spun că prea mult zahăr de orice fel nu doar că-ţi măresc talia,dar creşte riscul de a te îmbolnăvi de boli de inima şi accident vascular cerebral. În plus,cercetătorii spun că celulele tumorale pancreatice folosesc fructoza pentru a se diviza şi reproduce. Prin urmare,se dezvoltă cancerul pancreatic.

În plus,siropul de porumb bogat în fructoză determină organismul să producă acid uric în exces,care agravează guta,potrivit unui studiu publicat în martie 2012,în revista „Nutriţie“. Cercetătorii de la Universitatea Duke din Carolina de Nord spun că un consum de alimente bogate în fructoză poate agrava boala de ficat gras.