Află ce îndulcitor declanşează cancerul!

indulcitor jpeg

Obişnuim să consumăm din ce în ce mai multe produse îndulcite. Fie pentru a ne potoli pofta de dulce, fie pentru că nu ştim în ce alimente se găsesc îndulcitori. Pe lângă faptul că aceştia favorizează îngrăşarea, contribuie la dezvoltarea multor afecţiuni.

Nu numai că zahărul este sursa principală a excesului de calorii,dar studii recente au arătat că celulele canceroase absorb siropul de porumb bogat în fructoză,motiv pentru care este bine să-l eviţi. Cercetătorii de la Universitatea din California,Los Angeles au descoperit că celulele tumorale pancreatice folosesc fructoza pentru a se diviza şi reproduce,favorizând apariţia cancerului pancreatic,una dintre cele mai mortale forme ale bolii.

Citeşte şi:

Îndulcitorii naturali care bat zahărul

Băuturile cu îndulcitori cresc riscul de depresie

Americanii,spre deosebire de oamenii din alte ţări industrializate,consumă o cantitate incredibilă de fructoză,în special sirop de porumb bogat în fructoză,care este un amestec de fructoză şi glucoză şi este utilizat în principal în băuturi răcoritoare,pâine şi numeroase alimente procesate.

Ce este siropul glucoză-fructoză

Te-ai gândit să mănânci doar o bomboană cu ciocolată,dar ai ajuns să consumi toată cutia? Motivul nu este lipsa de auto-disciplină,ci mai degrabă e din vina zahărului,care se găseşte în multe produse de pe piaţă. Acest zahăr poartă numele de sirop de glucoză-fructoză.

Acesta este un tip de sirop de porumb produs în aşa fel încât glucoza să fie transformată în fructoză,cu ajutorul enzimelor,pentru a obţine gustul dulce dorit.

Producătorii folosesc adesea sirop de glucoză-fructoză,pentru că este mult mai ieftin decât zahărul. În plus,extinde termenul de valabilitate ale produselor. Siropul de glucoză-fructoză este utilizat pe scară largă ca un substitut al zahărului în multe bauturi răcoritoare,sucuri,iaurt,cereale,produse de patiserie şi supe la plic.

Îndulcitorii hrănesc celulele canceroase

Specialiştii spun că prea mult zahăr de orice fel nu doar că-ţi măresc talia,dar creşte riscul de a te îmbolnăvi de boli de inima şi accident vascular cerebral. În plus,cercetătorii spun că celulele tumorale pancreatice folosesc fructoza pentru a se diviza şi reproduce. Prin urmare,se dezvoltă cancerul pancreatic.

În plus,siropul de porumb bogat în fructoză determină organismul să producă acid uric în exces,care agravează guta,potrivit unui studiu publicat în martie 2012,în revista „Nutriţie“. Cercetătorii de la Universitatea Duke din Carolina de Nord spun că un consum de alimente bogate în fructoză poate agrava boala de ficat gras.



Recente

Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 1889970016 jpg
Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg
Sensibiltate dentara  Scapa de dureri  Sursa foto shutterstock 1051409183 jpg
silueta jpg
masina de spalat vase jpg
femeie care folose;te telefonul mobil  foto   Shutterstock jpg
Cheesecake cu lamaie  Sursa foto shutterstock 2140680263 jpg
stres  foto   Shutterstock jpg
Ciorba de urzici cu pui  Sursa foto shutterstock 388196338 jpg
Floricelele de porumb, benefice pentru sanatate  Sursa foto Pixabay food 3060464 1280 jpg