Nu-ţi protejezi părul de sursele de căldură

Înainte de a te usca pe păr sau de a folosi orice aparat de coafat este important să foloseşti un spray de protecţie termică. Stiliştii spun că acesta protejează firele de păr în timpul procesului de styling. Caută un spray care să nu conţină silicon sau uleiuri.

Îţi prinzi părul când este umed

Deoarece părulse scurtează în timp ce se usucă,prinzându-l atunci când este este încă umed rişti să se rupă. De aceea,este mai bine să aştepţi ca părul să fie complet uscat şi după aceea să-l prinzi cu un elastic.

Nu foloseşti un ser protector

La fel ca şi pielea şi părul are nevoie să-l protejezi de razele ultraviolete,pentru ca firele să nu se deterioreze.  Apelează la un ser sau spray protector cu SPF.

Urmezi o dietă

Atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus renunţi la multe alimente. O parte dintre acestea slăbesc firele de păr şi previn creşterea lor. Printre alimentele necesare creşterii părului se numără gălbenuşul,soia,drojdia,cereale integrale şi laptele. În toate acestea se găseşte vitamina H,cunoscută şi sub numele de biotină. Deficienţele de biotină duc la căderea părului şi ruperea lui.

Uiţi să foloseşti balsam

Utilizarea balsamului previne despicarea vârfurilorşi ruperea părului,de aceea este foarte impoartant să să nu uiţi să-l foloseşti pe părul umed,imediat după şamponare.

Îţi colorezi părul deja vopsit

Cel mai important lucru atunci când vrei să te vopseşti este să apelezi la un stilist profesionist. Specialiştii recomandă să optezi pentru vopseaua semipermanetă şi să nu mai vopseşti firele de păr deja colorate,pentru a nu le deteriora.