Poate că ai observat,uneori,că unii cartofi dintre cei pe cre îi cumperi sunt ceva mai verzi. Culoarea lor este dată de cantitatea mare de clorofilă pe care o conţin.

Specialiştii atrag atenţia că este de preferat să nu se consume cartofii dacă sunt verzi fiindcă pot fi extremi de periculoşi pentru corp.

Cercetătorii au descoperit că pe lângă clorofilă,cartofii verzi conţin şi cantităţi mari de solanină,o substanţă toxică ce duce la apariţia senzaţiei de greaţă,a stărilor de vomă,a durerilor de cap,a diareei şi a multor alte probleme de sănătate.

Oamenii de ştiinţă subliniază faptul că o cantitate mare de clorofilă înseamnă,automat,şi o cantitate mare de solanină. Astfel,cu cât cartofii sunt mai verzi,cu atât sunt mai nocivi pentru corp.

Mai mult,dacă cartofii pe care i-ai gătit au un gust uşor amar,nu îi mai consuma. Altfel,rişti să te îmbolnăveşti.