Berbec (21 martie-20 aprilie)

Diamantul-este cea mai frumoasă şi mai de preţ nestemată. îi sunt atribuite însuşiri miraculoase şi puteri ieşite din comun. Dă încredere şi forţă,temperează  mânia şi senzualitatea,apără de boală şi de accidente,fereşte de deochi,aduce reuşite în ceea ce întreprinde omul,alungă visele urâte.

Taur (21 aprilie-20 mai)

Safirul-considerată  piatra devotamentului şi a modestiei,este talismanul potrivit tinerilor căsătoriţi. Sporeşte memoria,vindecă melancolia,atrage simpatia oamenilor din jur şi dă energie atunci cănd eşti epuizat.

Gemeni (21 mai-21 iunie)

Agatul-este o piatră semipreţioasă,protejează de deochi şi neplăceri. Mărgelele de agat pot fi purtate în cazul durerilor de găt sau ale dinţilor. Se recomandă purtarea în perioada de doliu.

Rac (22 iunie-22 iulie)

Smaraldul-un talisman deosebit de puternic,nestemata inţelepciunii,dă o stare generală bună,dă claritate în gândire,sporeşte longevitatea. Vindecă de tristeţe,întăreşte inima si ocroteşte purtătorul de minciună şi de nfidelitate.

Leu (23 iulie-23 august)

Topazul-aduce prosperitate si bogăţie,vindecă insomnia şi potoleşte stările de furie. Aduce spor celor care au afaceri şi în relaţiile personale,ajută în identificarea persoanelor cu intenţii rele.

Fecioară (24 august-23 septembrie)

Carneolul-este o piatră semipreţioasă,care conferă o stare de binesi armonie,reglează bătăile inimii şi ajută la evitarea certurilor. În timpul cutremurelor,ocroteşte purtătorul şi împrăştie spiritele rele.

Balanţă (24 septembrie-23 octombrie)

Opalul-considerat şi piatra speranţei şi a dreptăţii,talismanul ajută la realizarea dorinţelor şi alină durerile de reumatism. Se recomandă să se ofere în dar şi purtarea pietrei în cazul persoanelor care suferă de depresie.

Scorpion (24 octombrie-22 noiembrie)

Granatul-piatra onestităţii,simbolul iubirii şi al prieteniei,are proprietăţi curative în cazul durerilor de cap si de gât. Creste puterea de concentrare,sporeşte productivitatea şi capacitatea de concentrare.

Săgetător (23 noiembrie-21 decembrie)

Ametistul-aducător de succes şi de linişte,aplanează conflictele şi stimulează capacităţile fizice.Este benefică folosirea lui în cazul durerilor de cap.

Capricorn (22 decembrie-20 ianuarie)

Onix-numit şi "piatra conducătorilor",aduce claritate în gânduri,sporeşte intuiţia si măreşte popularitatea. Ajută în cazul blocajelor emoţionale şi alungă gândurile negative.

Vărsător (21 ianuarie-20 februarie)

Zirconiul-este o piatră preţioasă rară,foarte asemănătoare cu diamantul. Bun călăuzitor în călătorii,apără de primejdii,fiind indicată purtarea sa la drum lung. Previne retenţia de apă în ţesuturi şi stimulează metabolismul.

Peşti (21 februarie-20 martie)

Perla-numită şi mărgăritar,creşte încrederea şi este aducătoare de fericire şi de bunăstare. Pentru că sporeşte fertilitatea,este indicată purtarea pietrei persoanelor care îşi doresc copii şi chiar şi gravidelor în timpul sarcinii.