În urma unui studiu de mare amploare,cercetătorii au ajuns la concluzia că după doar 4 ore de la consumul a 5 nuci,o persoană are parte de beneficii extrem de importante pentru sănătate:nivelul colesterolului «bun» creşte,în timp ce nivelul celui «rău» scade,iar  vasele de sânge devin mai flexibile. Astfel,se menţine buna circulaţie a sângelui către inimă,ceea ce înseamnă un risc diminuat de afecţiuni cardiovasculare.

"Dacă se consumă 5 nuci sau  trei linguri de ulei de nuci de patru ori pe săptămână, riscul de a suferi de boli cardiovasculare scade în mod seminificativ",potrivit profesorului în nutriţie Dr. Penny Kris Eterton,de la Penn State University din Pennsylvania.

Specialiştii susţin că uleiul de nuci face minuni când vine vorba de sănătatea celulelor endoteliale. Acestea sunt responsabile de buna funcţionare a vaselor de sânge:le menţin flexibile şi curăţă depunerile de colesterol şi calciu de pe pereţii lor.