Îţi propun să aruncăm o privire la următoarele cinci probleme pe care ridurile ţi le pot semnala.

Ridurile arată că există riscul să suferi de osteoporoză

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Yale,în 2011,pe un eşantion de 100 de femeicu vârste cuprinse între 40 şi 50 de ani,cele care aveau cele mai multe şi mai profunde riduri aveau şi oasele cele mai slăbite.

Ridurile pot indica probleme cu inima,în stadiu incipient

Un rid pe diagonala lobului urechii poate fi un semn de avertizare timpurie a problemelor de inimă. De fapt,persoanele care au această cută la ureche prezintă un risc mult mai ridicat de a avea probleme cu inima,faţă de oamenii care nu au nicio cută pe ureche. Această cută este cunoscută sub numele de “semnul lui Frank”,după cercetătorul Sanders T. Frank,care a făcut descoperirea în 1973. Una dintre teorii ar fi că ridurile sunt cauzate de prăbuşirea vaselor de sânge mici de la lobul urechii,iar acest lucru reflectă modificări ale vaselor de sânge din jurul inimii.

Dacă ai riduri este posibil să suferi de hipertensiune arterială

Femeile care nu îşi arată vârsta prezintă un risc mai scăzut de a avea hipertensiune arterială. De asemenea,cercetătorii susţin că atât bărbaţii,cât şi femeile din familiile mai longevive au fost mai puţin susceptibili de a avea pielea ridată pe braţe,decât alte persoane de aceeaşi vârstă.

Ridurile pot indica probleme de stres

Medicii susţin că stresul poate cauza riduri. Atunci când eşti stresată ai tendinţa de a te încrunta,ceea ce în timp poate duce la apariţia unor riduri permanente pe frunte. De altfel,când eşti mereu într-o stare de nelinişte,corpul tăupompează cantităţi mari de cortizol,hormonul stresului,care degradează colagenul din pielea ta. 

Ridurile sunt un semn care arată că mănânci prea mult zahăr

Când consumi alimente prea dulci,zahărul se lipeşte de proteinele din corpul tău formând glicoliza.  Aceasta descompune colagenul şi elastina,ceea ce duce în final la o accentuare şi mai crescută a ridurilor.