De fiecare dată când mergem la medic pentru orice problemă de sănătate primul lucru pe care ni-l spune este să-i arătăm limba şi apoi începe celalalte proceduri. Acesta este unul dintre cele mai comune examene,dar multă lume nu ştie că limba poate fi un indiciu al sănătăţii.

De asemenea,limba,organul de simţ vital,nu doar ajută la identificarea gustului,ci este unul dintre indicatorii esenţiali ai anumitor probleme de sănătate. Culoarea normală a limbii este roz,iar textura este uşor aspră.

Aşadar,atunci când observi orice schimbare,cât de mică,a culorii şi texturii limbii,atunci este bine să se facă un control înainte ca problema să se înrăutăţească.

Iată care sunt problemele de sănătate pe care culoarea limbii şi textura ni le dezvăluie

Afecţiunile pe care ni le dezvăluie limba:Colesterol crescut şi probleme cardiovasculare

Dacă observi că anumite părţi ale limbii au o culoare neobişnuit de închisă,trebuie să ştii că nivelul colesteroluluieste ridicat şi că există anumite probleme cardiovasculare.

Afecţiunile pe care ni le dezvăluie limba:Febră şi deshidratare

Atunci când limba capătă o culoare gălbuie şi rozul nu mai există,acesta este semnul că suferi de febră,deshidratare şi probleme respiratorii.

Afecţiunile pe care ni le dezvăluie limba:Deficienţă de fier

În mod normal,limba este uşor aspră. Dacă simţi că este moale şi albă,acesta este semnul care ne spune că în organismexistă o deficienţă de fier,dar şi de vitamina B.

Afecţiunile pe care ni le dezvăluie limba:Probleme digestive şi infecţii fungice

Dacă limba are culoarea albă,acesta este semnul care dezvăluie că anumite bacterii sunt prezente pe limbă sau că în corp există o infecţie fungică. De asemenea,acesta este simptomul care spune că suferim de probleme ale sistemului digestiv. Trebuie să ne facem un obicei în a verifica şi curăţa limba în fiecare zi.

  

Afecţiunile pe care ni le dezvăluie limba:Deficienţă de vitamine

  

Câteodată limba capătă culoarea roşie. Acest lucru indică că există în corp deficienţă de vitamina B,dar şi că persoana ar putea avea febră.

Afecţiunile pe care ni le dezvăluie limba:Stres şi probleme cu sistemul imunitar

Atunci când o persoană este foarte stresată,limba devine uscată. Consumul de apă şi reducerea nivelului de stres ajută la revenirea la normal a culorii şi texturii limbii. Dacă simptomul persistă pentru o perioadă mai lungă de timp,atunci s-ar putea ca persoana respectivă să aibă probleme cu sistemul imunitar.

Afecţiunile pe care ni le dezvăluie limba:Igiena orală scăzută

Ai văzut oameni care au culoarea limbii aproape de negru? Această culoare este cauzată de lipsa sau redusa igienă orală,şi poate fi cauzată şi de excesul de tutun.