Oameni de ştiinţă canadieni au testat,utilizând drept subiecţi 30 de femei,sensibilitatea mai multor zone ale corpului,pentru a afla care sunt cele care sunt cele mai susceptibile de a produce o excitaţie sexuală. A fost studiată inclusiv sensibilitatea perineului – ariacuprinsă între organele genitale externe şi anus-,conturul sânilor şi mamelonul.

Apoi,au comparat informaţiile aferente acestor suprafeţe cu cele înregistrate pe regiuni mai „neutre”,cum ar fi gâtul,antebraţul,abdomenul. Excitarea zonelor s-a făcut prin atingeri uşoare,presiune şi vibraţie,realizate cu ajutorul unor instrumente ştiinţifice.

Gâtul,mai sensibil la atingeri uşoare

Stimulii au fost aplicaţi pe pielea celor 30 de subiecţi de sex feminine timp de 1,5 secunde,iar după 5 secunde femeile au fost chestionate în legătură cu percepţiile lor.

Iată ce informaţii s-au obţint:

-        Ca urmare a atingerilor blânde,gâtul,antebraţul şi marginea vaginului au fost cele mai sensibile,în timp ce areola mamară s-a arătat cea mai puţin sensibilă.

-        Când s-a aplicat presiune,clitorisul şi mamelonul au fost cele mai sensibile,iar conturul sânilor şi abdomenul-cel mai puţin sensibile.

-        Urmare a vibraţiilor,clitorisul şi mamelonul au fost cele mai sensibile.

La ce reacţionează organele genitale

Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că organele genitale reacţionează mai puternic la presiune şi la vibraţie decât la atingere uşoară. Tot ei au mai adăugat că buna cunoaştere a acestor zone care se excită cu uşurinţă ca urmare a unor acţiuni exterioare este de folos inclusiv medicilor care practică chirurgia plastică şi reparatorie.


Citeşte şi:

5 secrete ca să-i stârneşti pasiunea

Ce să faci ca relaţia să meargă din nou