Însă adevărul este că anumite cosmetice pot avea multiple întrebuinţări:ceara de păr poate fixa sprâncenele,rujul poate deveni blush,fardul de pleoape deschis poate fi folosit pe post de iluminator etc. Mai jos avem câteva trucuri inedite care îţi vor fi de folos şi te vor ajuta să te machiezi ca o profesionistă,economisind în acelaşi timp:

1. Dacă doreşti să realizezi un look extravagant,folosind sclipici sau sidef pulbere,dar nu ai un produs special pentru fixare,poţi utiliza cu încredere crema hidratantă ca bază pentru pleoape. Foloseşte puţină cremă pe care o întinzi cu degetele curate pe pleoapă,apoi aplică sclipiciul cu o pensulă. Ai grijă să pui o dischetă sau un colţ de şerveţel demachiant sub ochi pentru a colecta reziduul de sclipici.

2. Ai aplicat mai mult blush decât trebuia şi în loc să arăţi plină de viaţă pari scoasă din desene animate? Nu trebuie să o iei de la capăt sau să foloseşti demachiant! Mai degrabă tamponează zona folosind un şerveţel pentru a îndepărta excesul şi corectează apoi aplicând puţin fond de ten sau pudră pigmentată.

Află de AICI alte trucuri de machiaj.