Un studiu recent a demonstrat că femeile care beau cafea în mod regulat,au un risc mai mic cu 20% în a dezvolta depresii.

Desigur,consumul excesiv de cafeină duce la stări de anxietate şi insomnie-două lucruri,care în nici un caz nu vor stimula fericirea! Însă,un consum moderat a dovedit că reduce simţitor cazurile şi tentativele de suicid.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că bând cafea,creierul eliberează dopamină şi serotonină,contribuind astfel la starea de fericire sau relaxare.

Deci,tu cam de câtă cafea ai avea nevoie pentru a te bucura în linişte de efectele pozitive ale acesteia?

Potrivit studiului,riscul de depresie scade proporţional cu fiecare ceaşcă de cafea consumată (până la un maxim de şase căni pe zi! Nu trebuie să exagerezi!). Pare mult,nu? Însă dacă analizezi un pic situaţia,vei observa că în jurului cafelei,se află un întreg ritual care contribuie la fericirea ta.

De obicei bei cafea ori de câte ori simţi nevoia:atunci când te trezeşti,atunci când răsfoieşti un ziar,atunci când trimiţi un mail sau te afli cu mai mulţi prieteni. Dacă iei aceste lucruri în calcul,îţi vei da seama că licoarea ta maronie este doar un pretext,pentru multe alte lucruri agreabile.

Iar în contextul ăsta,cum să te mai deprimi?