Iată câteva ingrediente care te ajută:

1.Scorţişoara

Scorţişoara este un antioxidant puternic care ajută la regenerarea pielii. Aceasta creşte fluxul de sânge şi circulaţia din organism,pentru a regenera ţesuturile pielii. Încercă să adaugi o linguriţă de scorţişoară în cafea sau în fulgii de ovăz de la micul dejun.

2. Usturoiul

Acesta este bogat în cisteină,aminoacidul care conferă putere părului. A fost demonstrat că poate preveni căderea părului şi stimulează procesul de creştere,atunci când este aplicat pe păr,sub forma unei măşti. Pentru a face propria mască de păr ai nevoie de  1/4 linguriţă de praf de usturoi şi două linguri de ulei de măsline. Se încălzeşte amestecul timp de 30 de secunde în cuptorul cu microunde,se masează scalpul şi se lasă să acţioneze 20 de minute,după care clăteşte-ţi părul cu apă în abundenţă. 

3.Ardeiul iute

Ardeiul iute este bogat în vitaminele A şi C şi este bun la exfolierea pielii moarte. Încercă să amesteci puţină sare,cu pasta de la un ardei iute şi 2 linguri de ulei de măsline. Aplică această pastă exfoliantă pe corp şi vei vedea rezultatele benefice.

4. Seminţele de fenicul

Un alt ingredient excelent antiinflamator este feniculul. Aceste seminţe condimentate sunt un bun tratament de îngrijire a părului. În combinaţie cu apă fierbine,ajută la reducerea mătreţii. Tot ce trebuie să faci  este să te clăteşti pe păr cu acest amestec.