Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Arizona au realizat un studiu pe 300 de studenţi voluntari cărora li s-a dat să mănânce chifle.

O parte din aceştia au mâncat o chiflă întreagă,în timp ce alţii au consumat o chiflă împărţită în patru.

Douăzeci de minute mai tarziu,voluntarii au fost invitaţi din nou la masă şi li s-a spus să mănânce atât cât doresc.

Cercetătorii au observat că cei ale căror chifle au fost împărţite în patru au mâncat mai puţin,atât din chifle,cât şi din mâncarea oferită a doua oară.

O altă explicaţie ar fi aceea că mâncarea tăiată în bucăţi este consumată mai lent,ceea ce permite organismului să realizeze că este plin înainte de a consuma calorii în exces.

Astfel,vei putea slăbi în mod eficient,întrucât vei avea un control mai bun al porţiilor şi vei ajunge mult mai repede la senzaţia de saţietate.