Pentru a preveni apariţia acneei trebuie să acorzi atenţie îngrijirii pielii de zi cu zi,să nu faci excese alimentare şi să elimini factorii stresanţi,întrucât aceştia pot duce la dereglările hormonale care se află în strânsă legătură cu declanşarea acneei.

Foloseşte un scrub blând

În ceea ce priveşte îngrijirea facială,se recomandă folosirea unui scrub care conţine mici particule abrazive. Scrubul se aplică pe piele cu mişcări circulare,de 2-3 ori pe săptămână.

Rolul lui este acela de a îndepărta celulele moarte şi toxinele ce apar la nivelul pielii.

Nu folosi produse cosmetice uleioase

De asemenea,este de preferat să se evite folosirea unor produse cosmetice uleioase,întrucât poate duce la creşterea cantităţii de sebum la nivelul foliculilor de păr.

Fă o baie de aburi

În cazul în care vrei să îndepărtezi de una singură punctele negre,mai întâi trebuie să faci o baie de aburi,pentru a permite deschiderea porilor.

Încearcă produsele cosmetic pe bază de acid retinoic

Pentru prevenirea şi tratarea acneei se recomandă folosirea produselor cosmetice pe bază de sulf,benzoil peroxid şi acid salicilic.  

Când produsele cosmetic nu dau rezultate,poţi încerca ceva mai puternic,mai exact acidul retinoic,un derivate al vitaminei A.

Rolul acestei substanţe este acela de a îmbunăţăţi aspectul pielii,prin grăbirea procesului de desprindere a celulelor moarte şi formarea altora noi.