Cojile de portocale conţin peste 60 de tipuri de flavonoide şi aproximativ 170 de tipuri de fitonutrienţi,multe vitamine,minerale şi fibre. De aceea,au beneficii multipe asupra sănătăţii.

Te ajută să slăbeşti

Chiar dacă gustul cojilor de portocale este înţepător,ele joacă un rol major în procesul de slăbire. Cojile de portocale cresc nivelul de saţietate şi au puterea de a reduce depozitele de grăsimi din corp.

Uşurează problemele respiratorii

Specialiştii susţin că consumul cojilor de portocale uşurează simptomele afecţiunilor respiratorii,chiar şi pe cele ale astmului. Acest beneficiu se datorează capacităţii lor de a curăţa plămânii de secreţii şi de a combate bacteriile dăunătoare,datorită numeroşilor antioxidanţi pe care îi conţin.

Previn complicaţiile digestive

Cojile de portocale conţin polizaharide,un tip de fibre dietetice,care previn constipaţia şi alte complicaţii ce pot apărea în cazul altor probleme digestive. Acestea joacă un rol important şi în reducerea nivelul de aciditate din stomac,prevenind stările de greaţă şi de vomă.

Protejează împotriva cancerului de colon

Numeroase studii arată că un consum constant de coji de portocale reduce riscul de apariţie a cancerului de colon. Specialiştii susţin că acest beneficiu se datorează faptului că toxinele din corp nu mai au capacitatea de a afecta mucoasa intestinală în prezenţa substanţelor care se găsesc în cojile de portocale.