Află cum te poate afecta eclipsa parţială de Soare!

1 72310 original jpg jpeg

Psihologii atrag atenţia că eclipsa parţială de Soare care va avea loc mâine, 20 martie, între orele 10.40 - 13.10 poate avea un impact negativ asupra stării psihice, mai ales în cazul persoanelor care sunt vulnerabile din acest punct de vedere.

"În cazul persoanelor care suferă de depresie, starea se acutizează, pentru că e vorba de o slăbiciune generală a stării psihice şi a organismului persoanelor respective. Cu cât eşti mai expus şi ai vulnerabilităţi de genul acesta, se poate să fii mai afectat",a declarat psihologul Hanibal Dumitraşcu pentru Mediafax.

În acest context,psihologul Hanibal Dumitraşcu a afirmat că,pentru a diminua aceste efecte ale eclipsei parţiale de Soare,oamenii ar trebui să creadă mai puţin în reprezentările acestea colective conform cărora "eclipsa aduce cu ea războaie, cutremure, calamităţi de tip natural". "Este doar o poveste, o mitologie şi nu are de cele mai multe ori legătură cu realitatea, poate doar cu coincidenţele",a concluzionat acesta.

Pe de altă parte,psihoterapeutul Cristian Andrei a declarat pentru Mediafax,că eclipsa parţială de Soare simbolizează foarte bine fenomenul obscurantismului în sânul comunităţii. "Există partea luminoasă a Soarelui şi partea care este obturată şi care pare întunecoasă şi exact aşa este şi în societatea românească, există oameni luminaţi, care au cultură ştiinţifică şi care nu sunt foarte impresionaţi de o eclipsă, şi există oameni care nu sunt informaţi şi care nu au cultură suficientă şi încep să atribuie tot felul de puteri supranaturale acestui fenomen",a spus doctorul Cristian Andrei.

Psihoterapeutul a declarat că eclipsa parţială de Soare nu are efecte secundare asupra sănătăţii,ci asupra interpretării. "Oamenii cu mai puţină cultură interpretează mai alarmist, oamenii cu suficientă cultură îşi văd de treaba lor",a adăugat acesta.

Eclipsa parţială de Soare de vineri va începe în jurul orei 10.40,va atinge punctul maxim în jurul orei 11.56 şi se va încheia la 13.05,cu o durată medie pentru România de două ore şi 20 de minute. Acoperirea Soarelui de către Lună va varia în funcţie de locul observaţiei,fiind mai scăzută în sudul ţării şi mai ridicată în nord. Procentul de acoperire a Soarelui va fi situat între 40 şi 55%,potrivit cifrelor furnizate de specialiştii Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din Bucureşti.