Diluează sucul gastric

Stomacul secretă acizi digestivi care asigură buna digestie a alimentelor. În plus,aceşti acizi au un rol important în distrugerea agenţilor infecţioşi care sunt asimilaţi în corp prin intermediul alimentelor consumate. În momentul în care bei apă,aceşti acizi sunt diluaţi,ceea ce înseamnă că ei nu mai pot funcţiona la parametri normali. Din această cauză,sistemul digestiv este dat peste cap-apar crampele abdominale şi senzaţia de balonare.

Reduce cantitatea de salivă

Până când ajung în stomac,alimentele sunt descompuse încă din cavitatea bucală cu ajutorul salivei. Totodată,saliva stimulează stomacul să producă enzime digestive cu scopul de a digera mai bine alimentele consumate. Însă când bei apă în timp ce mănânci,saliva este diluată,moment în care stomacul primeşte semnale slabe că ar trebui să producă mai multe enzime digestive.

Cauzează aciditate

Dacă obişnuieşti să bei apă în timp ce mănânci şi în acelaşi timp te confrunţi cu aciditatea stomacală,de vină ar putea fi acest obicei nesănătos. Întrucât sistemul digestiv este dat peste cap,stomacul continuă să absoarbă apă până când ajunge la saturaţie. Apoi apa asimilată începe să dilueze sucul gastric,numărul enzimelor digestive scade,ceea ce duce automat la apariţia problemelor de digestie şi,implicit,la declanşarea arsurilor stomacale.

Creşte cantitatea de insulină din corp

Consumul de apă în timpul mesei stimulează organismul să secrete mai multă insulină,exact ca în cazul în care ai consuma alimente cu un indice glicemic mare. Acest lucru se întâmplă din cauză că organismul nu poate digera alimentele destul de bine. Acest proces duce automat la creşterea nivelului glicemiei din sânge,dar şi la depunerea caloriilor consumate sub formă de grăsimi.