Pepenele conţine licopen,o substanţă ce ajută la detoxifierea organismuluişi eliminarea fluidelor în exces şi are foarte puţine calorii. Dar,ceea ce nu ştie foarte multă lume este că seminţele pepenelui sunt foarte sănătoase,bune de consumat şi bogate în elemente nutritive.

Atunci când sunt adăugate în ceai şi în alte băuturi,previn dezvoltarea de afecţiuni şi stimulează funcţiile organelor.

Iată de ce sunt bune seminţele pepenelui verde:

Acţionează precum un laxativ natural

Seminţele pepenelui verde sunt o sursăde fibre dietetice,fiind nutrientul care stimulează mişcările intestinelor. În plus,pot fi mâncate pentru a combate constipaţia şi ameliora digestia.

Sunt un excelent diuretic

La fel ca fructul,seminţele pepenelui au proprietăţi diuretice care ajută la eliminarea fluidelor reţinute de organism. Un ceai medicinal făcut cu seminţe este un remediu vechi pentru prevenirea pietrelorla rinichi. În plus,pentru că ajută la eliminarea lichidelor în exces,previne dezvoltarea mai multor afecţiuni.

Sunt bogate în antioxidanţi

Dacă pepenele este bogat în licopen,seminţele conţin alţi antioxidanţi importanţi. Aceştia ajută la menţinerea sub control a daunelor făcute de radicalii liberi în organism,şi previn deteriorarea articulaţiilor şi a sistemului osos.

Sunt o sursă de energie

Multă lume îndepărtează seminţele pepenelui,în loc de a le consuma şi de a se bucura de mai multă energie,care ajută la combaterea oboselii. În plus,100 de gr de pepene conţine doar 20 de calorii. Totodată,mineralele şi fibrele pe care le conţin seminţele sunt perfecte pentru persoanele care se simt obosite şi lipsite de energie.

Cum să prepari o băutură cu pepene:

Această reţetă de băutură este simplă şi nu necesită mult timp pentru a o prepara.

Ingrediente:

-4 linguri cu seminţe de la pepene
-1 litru de apă
-o felie de pepene tăiat cuburi

Mod de preparare:

Începe prin a pune apa la fiert. Între timp,zdrobeşte seminţele,pe care le adaugi în apa fierbinte şi lasă-le să fiarbă la foc mic. Apoi,iei oala de pe foc şi o laşi o oră pentru a se răci. După care,strecori lichidul şi-l pui într-un vas înalt,adaugi cuburile de pepene şi procesezi câteva minute. Îl poţi bea imediat,sau îl pui în frigider. În plus,nu adăuga zahăr sau orice alt înlocuitor.

Mod de consumare:

Bea prima ceaşcă pe stomacul gol,cu jumătate de oră înainte de micul dejun. Pentru cele mai bune rezultate,se bea de două ori pe zi,timp de o săptămână.

Credit foto:www.steptohealth.com