Începând cu  1 noiembrie şi până la sfârşitul acestui an,mai exact până la data de 20 decembrie, se desfăşoară proiectul „Sănătatea înseamnă libertate”,o campanie socială de informare şi conştientizare a populaţiei în legătură cu afecţiunile alergice. Momentan,doar bucureştinii pot beneficia de acest program,urmând ca pe viitor să se extindă activităţile şi la nivel naţional.

Ce se întâmplă mai exact? Bucureştenii,şi nu numai,pot beneficia de consultaţii de specialitate gratuite şi de testări la preţuri reduse. Tot ce trebuie să faci este să te programezi înainte sunând la numărul de telefon 021-327.52.59 sau poţi da un e-mail la:info@telemedica.ro.

În cadrul evenimentului care a anunţat lansarea proiectului,Prof. Dr. Diana Deleanu,Preşedinte al Societăţii Române de Alergologie şi Imunologie Clinică,a spus că la momentul actual tot mai multe persoane suferă de afecţiuni alergice,care se agravează pe măsură ce timpul trece. „Stilul modern de viaţă (timp mult petrecut în interior,expunerea la alergeni multipli,contactul redus cu microorganisme nepatogene,poluarea etc) a determinat creşterea alarmantă a frecvenţei bolilor alergice”,a declarat specialistul.

În plus,cifrele sunt tot mai îngrijorătoare. Pe viitor,se preconizează că 1 din 3 copii va fi alergic. Cele mai frecvente alergii în rândul celor mici sunt:rinita alergică (la praf) şi urticaria. La adulţi,este mai des întâlnită alergia la medicamente,cauzată de consumul excesiv de pastile,fără recomandarea medicului.