Pielea şi implicit sânii care sunt sunsţinuti de piele,se lasă datorită gravitaţiei. În timp pielea cedează,în unele cazuri mai devreme în altele mai târziu. Toate aceste aspecte sunt condiţionate de calitatea pielii,unele femei au o piele mai rezistenţă decât altele,de informaţia genetică,de mărimea sânilor şi,nu în ultimul rând,de sarcina,creşterea în greutate sau mărirea lor cu implant/injectare de grăsime,care datorită creşterii în volum provoacă acelaşi rezultat,lăsarea sânilor.
 


Citeşte şi:

Te dor sânii? Iată posibilele cauze!

3 paşi pentru sâni frumoşi


Chiar şi în timpul nopţii este indicată o formă de contenţie a sânilor,desigur,una mai lejeră. În timpul zilei atunci când stăm în picioare,sânii tind să se lase spre buric,iar noaptea spre laterale. Sutienul în cazul femeilor cu sâni voluminoşi ar trebui să fie sfânt şi purtat la plimbare,în casă,la shopping şi chiar şi la sala de sport.

Nici cele cu sânii mai mici nu sunt scutite de purtarea sutienului,însă respectarea „regulilor” nu este chiar atât de strictă. Însă,o sarcina poate să-i compromită şi pe aceştia,atunci când se măresc mult şi într-un timp relativ scurt. Evident că şi atunci când sănii au fost măriţi prin metode chirurgicale este nevoie de o susţinere cât mai completă şi corectă a acestora.

Ce trebuie să ştii despre îngrijrea sânilor-Cum putem preveni lăsarea sânilor

Pentru a preveni lăsarea sânilor,trebui mai înainte de toate să porţi sutien aproape tot timpul,deoarece gravitaţia este permanentă şi trebuie să o combaţi cât mai mult posibil. Nu sunt recomandate sutienele cu sârmă pentru că strivesc sânul,fiind recomandate cele fără,iar acestea,atunci când sunt purtate trebuie să susţină sânii fără a presă tare asupra lor,doar să-i susţină.

O altă modalitate de prevenire este menţinerea unei greutăţi corporale constante de-a lungul vieţii şi luarea în greutate în mod echilibrat în sarcinii,bineânţeles sub îndrumarea medicului.

Evitarea expunerii la soare sau la razele UV este una dintre cele mai indicate modalităţi de menţinere a tonusului pielii. Sânii sunt anexe ale pielii,glanda mamară fiind de fapt o glanda de transpiraţie modificată. Se ştie că expunerea pielii la soare generează cancer de piele,mai ales dacă se produc şi arsuri repetate,ceea ce ridică şi riscul cancerului de san că o varietate a cancerului de piele ! În plus,sânii expuşi la soare în exces se vor usca,cu alte cuvinte se atrofiază,se subţiază şi încep să atârne.

„Îmbătrânirea sânilor şi a pielii datorită soarelui nu este progresivă ci bruscă. Ani de zile poate arată bine şi brusc,uneori după sarcina,alteori după slăbire,alteori din senin,sânii (pielea) arată din ce în ce mai rău şi atunci e prea târziu. Foarte multe femei din România merg la solar,de exemplu,şi nu conştientizează faptul că mai târziu acest lucru poate avea repercursiuni grave. Toate aceste lucruri explică faptul de ce suntem pe primul loc în Europa la cancerul de sân.”,explică chirurgul estetician Călin Doboş.

  
  Ce trebuie să ştii despre îngrijrea sânilor-Cum influenţează sportul decolteul?  


Sportul nu ajută la ridicarea sau tonifirea sânului. În schimb,sportul creşte tonusul muşchilor,vascularizaţia şi oxigenarea organelor,dar nu creşte tonusul pielii. Sportul şi alimentaţia corespunzătoare duc la dispariţia grăsimii subcutanate şi astfel pielea vine în raport direct cu muşchiul,ceea ce creează senzaţia de piele tare.

„Ideea că pielea s-a tonifiat este o iluzie,o găselniţă comercială. Sportul este bun pentru a modela formă trupului,mai cu seamă că este sănătos”,a conchis Călin Doboş.