Trăim în era internetului,când este aproape imposibil să nu fii „bombardat” cu diverse informaţii despre sex,mai mult sau mai puţin reale. Specialiştii spun că tinerii sunt cu atât mai expuşi unor astfel de mituri,cu cât ei abordează mai frecvent asemenea subiecte cu prietenii sau cu colegii,poate la fel de puţin informaţi ca şi ei. În plus,din dorinţa de a face impresie bună,atunci când se discută despre performanţele sexuale,există tendinţa de a exagera anumite aspecte sau de a ascunde unele lucruri. În astfel de condiţii,nu este de mirare că apar adesea neadevăruri în ceea ce priveşte sexualitatea.

Teoria 1 «Bărbaţii se gândesc la sex la fiecare şapte secunde» Verdict:Fals.

Într-adevăr,studiile au arătat că majoritatea bărbaţilor se gândesc în fiecare zi la lucruri cu conotaţie sexuală,însă asta se întâmplă şi în cazul femeilor,deşi într-o măsură ceva mai mică. Frecvenţa cu care ei se gândesc la sex este evidenţiată de o statistică realizată la Institutul Kinsey de Cercetare a Sexualităţii şi Reproducerii din Marea Britanie,care arată că 54% din bărbaţi se gândesc la sex zilnic sau de câteva ori pe zi,43% de câteva ori pe săptămână,în timp ce 3% fac acest lucru chiar mai rar.

Teoria 2 «Femeile ajung mai uşor la orgasm în timpul preludiului» Verdict:Adevărat şi fals.

Potrivit statisticilor realizate de cercetătorii britanici,doar 30% din femei au orgasm în timpul preludiului. Pe de altă parte,cele mai multe dintre acestea nu pot atinge orgasmul doar prin penetrare vaginală,fiind necesară şi stimularea clitoridiană. Interesant este că mai mult de jumătate dintre femeile aflate într-o relaţie stabilă declară că sunt mulţumite de intensitatea şi de frecvenţa orgasmelor. Totuşi,14% din acestea mimează atingerea „punctului culminant“ al actului sexual.

Teoria 3 «Masturbarea te scapă de inhibiţii» Verdict:Adevărat.

Mulţi le atribuie acest „sport” majoritar bărbaţilor,însă chiar dacă riscăm să-i şocăm pe pudici,nici femeile nu-şi refuză acest mod de exprimare a sexualităţii. Şi bine fac,susţin cercetătorii,deoarece s-a constatat că femeile care folosesc vibratorul sunt mai puţin inhibate şi au mai multe orgasme. În plus,masturbarea este o metodă bună de a-ţi cunoaşte propriul corp şi de a-ţi descoperi sexualitatea.

Teoria 4 «Nu pot rămâne însărcinată la menstruaţie» Verdict:Fals.

Chiar dacă probabilitatea de a rămâne însărcinată în perioada menstruaţiei este mai mică,acest lucru nu este exclus. Ţine cont de faptul că spermatozoizii supravieţuiesc câteva zile după contactul sexual,perioadă în care se poate produce ovulaţia. Aşadar,mai ales dacă menstruaţia nu este regulată şi ţinând cont de riscul de a contracta o boală cu transmitere sexuală,foloseşte prezervativul şi în perioada menstruaţiei.

Teoria 5 «Femeile sunt mai fidele decât bărbaţii» Verdict:Fals.

Mitul potrivit căruia bărbaţii sunt cei care înşală mai des a fost dărâmat. Ultimele studii au demonstrat că,în ultimele două decenii,numărul femeilor care au călcat strâmb a crescut semnificativ,scorul fiind acum relativ egal. Astfel,potrivit statisticilor,aproximativ 20% din populaţia adultă îşi înşală partenerii.