Infecţiile vaginale sunt mai frecvente

 

Infecţiile vaginale sunt cauzate de o dezvoltare excesivă a bacteriilor în vagin. Pentru că este cauzată de bacterii şi nu de ciuperci,utilizarea medicamentelor pentru infecţiile fungice pot face mai mult rău decât bine. De aceea,dacă te confrunţi cu simptome specifice infecţiei vaginale mergi la medic pentru tratament.

 

Poţi să devii rezistentă la tratamente

 

Două din trei femei care îşi administrează medicamente pentru infecţii,nu suferă de o infecţie fungică,avertizează oamenii de ştiinţă. De-a lungul timpului,organismul poate deveni rezistent la tratament,ceea ce face mult mai greu să lupte cu o infecţie fungică. Dacă te autotratezi şi nu nu se văd rezultatele în câteva zile sau simptomele reapar într-o lună,este posibil ca organismul tău să fie rezistent la medicamente.

 

Poţi să suferi de o infecţie în gură

 

Aceasta poartă numele de aftă. Creşterea exagerată de ciuperci provoacă leziuni pe limbă,obraji şi gingii. Din fericire,aftele se pot trata cu medicamente antifungice.

 

Şi bărbaţii se pot îmbolnăvi

 

Dacă un bărbat întreţine realţii intime neprotejate cu o femeie care are o infecţie,există mari şanse ca şi el să se îmbolnăvească. Simptomele pot include mâncărime,arsură,roşeaţă şi o erupţie pe penis. Cele mai multe infecţii pot fi tratate cu medicamente.

 

Infecţia poate fi semn de diabet

 

Potrivit specialiştilor,femeile care au un nivel ridicat de zahăr în sânge au mai multe şanse de a dezvolta infecţii fungice. Când nivelul glicemiei este ridicat,excesul de zahăr creşte riscul de infecţii. De aceea,medicii recomandă femeilor cu trei sau mai multe infecţii pe an să-şi facă o programare pentru a exclude diabetul sau alte afecţiuni grave.