Ce înseamnă machiajul semipermanent?

Este un desen realizat pe piele prin tatuare,cu pigmenţi coloraţi care se introduc în straturile superioare ale epidermei. Aceştia rămân în piele pe o perioadă lungă de timp,de obicei pentru câţiva ani,potrivit medispa.ro. Machiajul semipermanent poate fi folosit pentru redefinirea sprâncenelor,conturarea şi colorarea buzelor,conturarea pleoapelor,repigmentări,crearea aluniţelor,reconstrucţii postoperatorii sau după accident.

Cum se realizează şi cât timp durează intervenţia?

La ora actuală,în România există câteva saloane cosmetice care realizează machiaj semipermanent. Pentru un astfel de machiaj se foloseşte un dispozitiv de pigmentare,Long Time Liner Conture Make-up.

Intervenţia durează până la 3-4 ore în funcţie de preferinţele tale. Dacă doreşti,spre exemplu,pigmentarea totală a buzelor,durata procedurii va fi de aproximativ 3 ore.

Ideal pentru tenul sensibil

Ei bine,cu un asemenea machiaj vei economisi bani şi timp. Nu va mai trebui să te trezeşti în fiecare zi,dis-de-dimineaţă,pentru a te machia,iar în timpul zilei nu vei mai fi nevoita să îţi retuşezi machiajul. Mai mult,dacă mergi la mare te poţi bucura de soare şi de apă cât vrei,pentru ca machiajul tău va rămâne intact.

De asemenea,în cazul în care ai tenul sensibil sau eşti alergică la produsele cosmetice,machiajul semipermanent este soluţia ideală.

Însă,înainte de a face acest pas trebuie să te gândeşti foarte bine dacă este ceea ce-ţi doreşti,pentru că tatuajul se menţine mult timp. În ceea ce priveşte intervenţia propriu-zisă,durerea este suportabilă sau  chiar insesizabilă.

Orice femeie,indiferent de vârstă,poate apela la machiajul semipermanent.  Dacă îţi doreşti să ai mereu un aspect natural,să-ţi conturezi sprâncenele şi pleoapele sau să-ţi colorezi buzele,cu alte cuvinte,să ai un contur perfect al machiajului,îndrăzneşte să apelezi la tatuajul semipermanent!