Site-ul www.stopgripa.rooferă un nou serviciu,prin intermediul căruia te poţi abona gratuit şi primi cele mai noi ştiri despre gripă,vaccinare şi metode de prevenţie eficiente împotiva bolilor infecţioase şi nu numai.

Pentru că suntem încă în plin sezon gripal,subiectul primei alerte transmise face referire la gripa sezonieră-o boală extrem de contagioasă-,şi  la vaccinarea antigripală,ce poate fi efectuată pe toată durata sezonului de gripă,chiar şi în luna februarie.

Imunizarea este necesară pentru protecţia noastră,recomandarea specialiştilor fiind aceea de a privi lucrurile în ansamblul lor şi nu doar în ceea ce priveşte gripa sezonieră.  

"Cred că ar trebui  să fim cu toţii conştienţi despre importanţa vaccinării”,atrage atenţia dr. Oana Falup Pecurariu,medic primar pediatru,Preşedintele Asociaţiei Române Pro Imunizare (ARPI). „Persoanele care suferă de boli cronice pot să facă complicaţii asociate îmbolnăvirii cu virus gripal,de cele mai multe ori datorită asocierii între acesta şi pneumococ,iar la copii şi datorită virusului respirator sinciţial-care are un maxim de activitate în lunile de iarnă. [...] Este important să înţelegem că o boală aparent banală poate fi extrem de contagioasă şi cu efecte devastatoare la nivelul stării de sănătate.”