Despre prietenie cu beneficii este vorba şi în filmul cu acelaşi nume, apărut pentru prima dată în 2011 şi care i-a avut ca actori principali pe Justin Timberlake şi Mila Kunis. Filmul e cu happy end, însă în viaţa reală, situaţia poate fi la fel ori poate sta diferit. 

Avantaje 

Nu vei avea obligaţii / responsabilităţi

Cu alte cuvinte, nu te vei aştepta să primeşti ori nu te vei gândi să trimiţi mesaje de Bună dimineaţa”, nu vei primi apeluri sau nu-l vei suna, la rândul tău, pe celălalt pentru că vă era dor să vă auziţi vocea. Nu veţi merge în vizită la părinţi sau poate prioritatea ta nr. 1 este cariera ori burlăcia. La final, veţi fi doar două persoane care fac sex… şi cam atât. 

Te păstrezi pentru un potenţial partener mai bun 

Nu va fi greu pentru tine să ai şi o viaţă sexuală activă, şi încă să aştepţi ori să cauţi partenerul de care ai nevoie pentru a pleca la drum lung”. Atât tu, cât şi celălalt veţi fi liberi să vă vedeţi şi cu altcineva. Poate aveţi nevoie să vă găsiţi acei parteneri cu care să împărtăşiţi valori, interese, hobby-uri comune. 

Vei face sex fără implicare emoţională 

De multe ori, sunt persoane care aleg acest gen de relaţie aventuroasă, mai ales după ce au avut un eşec în dragoste. Practic, este ca un fel de pansament pentru rănile lor. Pentru că nu va implica şi intimitate emoţională, nu vei avea reţineri în faţa celuilalt. Amândoi veţi fi liberi să încercaţi tot ce vă doriţi în materie de sex, fără alte contribuţii. 

Este mai sigur decât să-ţi petreci noaptea cu un străin 

Sexul ocazional te poate pune în situaţii potenţial periculoase, dar cu un prieten este mai puţin riscant, iar asta pentru că vă cunoaşteţi deja de ceva vreme. 

S-ar putea să te îndrăgosteşti şi s-ar putea să fie reciproc 

Există posibilitatea de a vă îndrăgosti unul de celălalt, după ce veţi ajunge să trăiţi şi intimitatea fizică, nu doar relaţia de amiciţie. Hormonii care se eliberează în timpul actului sexual, te vor face să te relaxezi şi să te simţi bine în compania celuilalt. Poate fi un singur pas de la o prietenie către o relaţie de iubire stabilă. 

Dezavantaje 

Nu vei avea parte de alte beneficii în afară de sex 

Dacă ai de mers la nunta prietenilor tăi, celălalt s-ar putea să nu accepte să vină. Dacă ai nevoie de un umăr pe care să plângi într-un moment anume, celălalt s-ar putea să nu fie acolo pentru tine. Nu vei avea parte de intimitate emoţională, de clipe petrecute împreună, de amintiri frumoase, ci doar de sex. 

Îţi poate fi greu atunci când celălalt îşi găseşte partenerul potrivit 

Da, aveţi libertatea să vă vedeţi şi cu altcineva şi să căutaţi alte persoane pentru o relaţie de lungă durată. Însă ce se va întâmpla atunci când va apărea partenerul visurilor ei sau al lui? Prietenia cu beneficii se va termina. 

Poţi simţi un sentiment fals de siguranţă 

Sexul cu un prieten poate fi mai sigur decât cu un străin, dar nu-l lăsa să te păcălească în ceea ce priveşte actul sexual. Doar pentru că sunteţi prieteni, asta nu înseamnă că este musai să faceţi sex neprotejat care, la rândul său, va implica apariţia unei sarcini nedorite sau a bolilor cu transmitere sexuală. Este valabil şi în cazul în care amândoi acceptaţi o întâlnire de grup, între mai mulţi prieteni. 

Un potenţial partener s-ar putea să-şi facă o altfel de primă impresie 

Odată ce vei cunoaşte o persoană cu care vrei să ai o relaţie serioasă, care implică angajamente, faptul că-i povesteşti despre aventurile tale s-ar putea să nu-i lase o impresie plăcută. Un viitor partener se poate întreba dacă eşti persoana potrivită pentru el, mai ales că nu este nicio problemă pentru tine să faci sex cu cineva cu care nu eşti într-o relaţie. 

S-ar putea să te îndrăgosteşti şi s-ar putea să nu fie reciproc 

Ai putea să simţi, fără să vrei, o dezamăgire mai mare sau mai mică. Nu te vei simţi prea confortabil atunci când vei afla că sentimentele tale nu-ţi sunt împărtăşite. 

FOTO Shutterstock.com