1. Fii blândă cu zona din jurul ochilor

 

Cearcănele apar ca urmare a unor mici traumatisme la nivelul zonei respective. Aşadar,activităţile dese şi dure de machiere şi demachiere traumatizează pielea din jurul ochilor,care este mult mai sensibilă chiar şi decât cea de pe restul feţei. Totodată,dacă te mănâncă încearcă să nu te scaprpini,deoarece orice frecare poate contribui la apariţia cearcanelor datorită lezării capilarelor de sub piele.
 

2. Încearcă să te odihneşti suficient

 

Unul dintre cei mai importanţi factori de prevenire a formării cearcănelor este respectarea orelor de somn. Astfel,se asigură drenarea vaselor de sub ochi,ce previne apariţia pungilor vinete de la acest nivel. Deşi este destul de greu,încearcă să dormi şapte-opt ore pe noapte sau măcar încearcă să recuperezi în weekend cu ceva mai multe ore de somn.
 

3. Consumul de apă ajută la prevenirea cearcănelor

 

O bună hidratare este esenţială pentru a preveni apariţia cearcănelor. Consumă cel puţin doi litri de lichid pe zi şi încearcă să eviţi cafeaua,cola sau băuturile alcoolice. Încearcă mai curând să consumi băuturi decofeinizate. Ca să ţi se pară mai bună apa plată sau cea minerală poţi adăuga o felie de lămâie.
 

4. Castravetele poate fi un remediu rapid

 

Castravetele asigură hidratarea locală şi are un efect revigorant pentru ochii obosiţi. În plus,conţine antioxidanţi importanţi pentru stimularea circulaţiei sangvine şi vitamina K,care ajută la fabricarea proteinelor. Pune în frigider un castravete timp de 15 minute,taie-l rondele şi aplică două felii pe ochi atât dimineaţa,cât şi seara. Relaxează-te timp de 10-15 minute.
 

5. Evită alcoolul,fumul de ţigară şi alţi poluanţi

 

Consumul excesiv de alcool şi cafeina,precum şi fumul de ţigară sunt cauze sigure ce duc la apariţia cearcănelor. Expunerea la fumul de ţigară şi la alţi poluanţi afectează bariera delicată de la nivelul pielii,aceasta pierzându-şi hidratarea şi elasticitatea.
 

6. Cremele şi gelurile pot fi o soluţie

 

Există creme şi geluri care pot ameliora şi estompa cearcanele,dar efectele acestora sunt trecătoare. Cremele cu substanţe venotonice sau cele contur pentru ochi conţin anumite ingrediente care „întăresc” puţin pielea din jurul ochilor şi reduc sau chiar tratează pe moment cearcănele.
 

7. Cosmeticele pot masca cu succes cearcănele

 

Trebuie să ai însă în vedere că zona din jurul ochilor este foarte sensibilă şi multe produse cosmetice pot face mai mult rău decât bine. Totodată,machiajul te poate ajuta să ascunzi cearcănele,însă doar temporar. Pune câteva puncte de anticearcăn în zona cu probleme şi întinde produsul cu multă grijă. Rezultatul va fi rapid şi eficient.