Auzim tot mai des de colesterolul,,rău”,dar şi de efectele negative pe care acesta le are când vine vorba de sănătate.
 
Colesterolul este un tip de grăsime prezent în toate celulele corpului şi a cărei funcţii este necesară pentru funcţionarea optimă a organismului. Printre principalele funcţii ale colesterolului se numără formarea acizilor biliari,care sunt responsabili pentru digestia grăsimilor. În plus,colesterolul are legătură cu formarea hormonilor sexuali şi tiroidieni determinaţi.
 
Totuşi,deşi colesterolul este necesar pentru buna funcţionare a mai multor organe,el se poate transforma într-un duşman pentru sănătate atunci când nu este ţinut sub control.
 
Marea problemă este că multe persoane nu sunt conştiente că au un nivel ridicat de colesterol,deoarece este greu de detectat din cauza lipsei de simptome. În consecinţă,pot apărea probleme serioase la nivelul ficatului şi sistemului cardiovascular.
 
De exemplu,există un risc crescut de a dezvolta ateroscleroză,o boală care implică acumularea de colesterol şi alte lipide în exces pe pereţii arteriali,provocând astfel probleme în circulaţia fluxului de sânge către inimă.