Carnea roşie

Carnea de porc,de vită şi de miel are un conţinut ridicat de grăsimi. Excesul de colesterol se depune pe artere,ceea ce poate agrava bolile de inimă.

 

Untul

Este unul dintre cele mai folosite ingrediente în bucătărie. În timp ce unele persoane îl consumă dimineaţa la micul dejun alături de o felie de pâine prăjită,bucătării înlocuiesc uleiul cu unt,deoarece acesta este mult mai bun la gust. Totuşi,untul are un conţinut ridicat de grăsimi saturate şicolesterol. Aşadar,el nu trebui consumat în exces.

 

Gălbenuşuri de ou

Doctorii sfătuiesc persoanele care au valorile colesterolului ridicate să evite pe cât posibil ouăle,dar mai ales gălbenuşurile. Indiferent dacă sunt fierte tari sau preparate sub formă de omletă este bine să nu mănânce mai mult de 2 ouă pe săptămână.

 

Brânza

Consistenţa cremoasă a brânzei este dată de grăsimi,în special cele saturate. Aşadar,alege o brânză mai degresată,chiar dacă gustul ei nu va mai fi la fel de bun.

 

Cartofii prăjiţi

Este una dintre cele mai populare garnituri pentru felul principal din lume. Nici nu este de mirare,deoarece sunt extrem de gustoşi. Însă,faptul că sunt prăjiţi în ulei vegetal îi îmbogăţeşte cu o cantitate mare de grăsimi trans.

 

Laptele

Unul dintre cele 10 alimente bogate în colesterol este şi laptele,mai ales cel integral. Din el se prepară şi brânza,untul şi smântâna,alte alimenteinterzise pentru cei care au colesterolul ridicat. Aşadar,atunci când cumperi lapte,alege un sortiment cu un conţinut mai scăzut de grăsimi.

 

Margarina

Deşi a a apărut pe piaţă ca o alternativă la unt,unele sortimente de margarină sunt fabricate din uleiuri vegetale care conţin grăsimi parţial hidrogenate. Acestea sunt extrem de periculoase pentru inimă,agravându-i afecţiunile.

 

Ficatul

Fie că este de pasăre sau de porc,ficatul este bogat în substanţe nutritive,cum ar fi fierul,magneziu şi potasiu. Însă,tot el conţine şi cea mai mare cantitate de colesterol şi grăsimi trans. Aşadar,evită-l pe cât posibil în preparate.

 

Puiul prăjit

Uşor crocant la exterior şi fraged la interior,puiul prăjit are foarte multe calorii,precum şi colesterol. Optează pentru carnea de pui fiartă sau preparată pe grill sau la cuptor.

 

Îngheţata

Poate că la prima vedere te vei întreba de ce,însă este de ajuns să te uiţi la lista de ingrediente. Îngheţata este preparată din ouă,lapte şi smântână,aşadar doar alimente cu un conţinut ridicat de grăsimi.