Expertul de origine britanică Jennifer Earle, fondatoarea companiei Chocolate Ecstasy Tours din Londra, a destăinut secretele celui mai bun mod de a mânca ciocolată, dar mai ales care sunt combinaţiile de ingrediente ce se potrivesc cu ciocolata. 

La ce trebuie să fii atentă 

Conform expertului, nu ar trebui să mănânci sau să bei nimic cu cel puţin 20 de minute înainte de a gusta ciocolata. Mai mult decât atât, evită cremele de mâini şi parfumurile date la încheietură dacă vrei, cu adevărat, să simţi aroma ciocolatei, scrie Daily Mail

În al doilea rând, înainte de a o consuma, adulmecă-i aroma! Nu mesteca niciodată ciocolata, ci mai degrabă las-o să se topească în gură ca şi cum ar fi prea tare ca s-o spargi, conform expertului. Exact aşa cum se întâmplă în cazul reclamelor la produsele din ciocolată: oricine va gusta încet, îşi va răsfăţa pe deplin papilele gustative! 

„Cel mai bun mod de a evita consumul excesiv de ciocolată este să eviţi produsele ieftine şi să optezi pentru cele cu un conţinut bogat de cacao. Acelea sunt de bună calitate. Este indicat să faci pauză între gustările cu ciocolată şi să ştii când este bine să te opreşti din a le consuma”, a explicat specialistul. 

Combinaţii cu ciocolată 

Cea mai reuşită alegere pentru ciocolată sunt brânzeturile, în special cele de origine vegetală. Iată un exemplu de reţetă de la Livingfoodz.com:

Canapé picant cu ciocolată şi cremă de brânză

Ingrediente

  • 3-4 linguri făină albă 
  • 125 g cacao
  • 2 linguri zahăr tos 
  • 1 lingură unt, la temperatura camerei 

Pentru umplutură

  • 1 lingură cremă de brânză 
  • 2-3 linguri lapte, 3,5% grăsime
  • sare, după gust 
  • 1 ardei iute roşu 
  • 2 căţei de usturoi, opţional 

Pentru decor

  • frunze de chives

Mod de preparare 

Amesteci într-un bol făina cu cacaua şi cu zahărul. Adaugi untul moale, frămânţi uşor, apoi torni apă treptat astfel încât să obţii un aluat elastic şi nelipicios. Acoperi bolul cu folie alimentară şi dai deoparte la frigider pentru 30 de minute. Ulterior, formezi cu gura unei căni sau a unui pahar mai mare cercuri de aluat, le transferi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le dai la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius 20-25 de minute.

Pentru umplutură, amesteci într-un bol crema de brânză cu laptele şi cu sare, după gust. Toci mărunt ardeiul iute şi, dacă doreşti, usturoiul, apoi le transferi în crema de brânză. Amesteci compoziţia din nou şi o dai deoparte la frigider cel puţin 15 minute. După ce rondelele de aluat s-au răcit, le poţi umple cu amestecul de cremă de brânză, ajutându-te de un poş. Decorezi antreul cu frunze de chives. 

FOTO Shutterstock.com