Ai de dat un interviu? Uite ce cuvinte să nu foloseşti

1 71034 original jpg jpeg

Cel puţin o dată am fost la un interviu de angajare. Eşti emoţionată, nu ştii cum o să fie, te gândeşti că o să spui ceva greşit şi că nu vei fi pe placul lor. În afară de CV, trebuie să te gândeşti bine cum o să răspunzi la întrebări.

Managerii folosesc interviul pentru a evalua cunoştinţele pentru postul optat,capacitatea de a gândi,creativitatea,atitudinea,dar şi cum sunt gestionate emoţiile. Trebuie să ştim că,nu doar ceea ce spunem este important,ci mai mult modul în care spunem. Tonul şi limbajul corpului pot spune multe despre noi,iar cel care te va intervieva va fi foarte atent la comportamentul pe care îl ai.

Iată 8 cuvinte pe care nu ar trebui să le spunem într-un interviu de angajare:

1. Că eşti nervoasă

Chiar dacă eşti mai nervoasă decât ai fost vreodată,nicio companie nu vrea să angajeze pe cineva care nu are încredere. Nu trebuie să-i spui că eşti nervoasă,nici înainte de interviu,nici după.  

2. Nu întreba despre salariu

Nu deschide discuţia despre salariu din prima etapă a procesului de interviu. Concentrarea pe salariu poate ridica un steag roşu cu potenţialii angajatori care sunt acolo doar pentru bani şi nu pentru motive mai profunde. Angajatorii caută oameni care se aliniază cu misiunea şi valorile lor. Negocierile trebuie să se facă după sau la sfârşitul interviului.

3. Care sunt punctele slabe

Niciodată nu trebuie să vorbeşti în mod voluntar despre slăbiciunile tale,dacă nu ai această întrebare standard în interviu. ” Care este cea mai mare slăbiciune a dumneavoastră?”

 4. Nu faci conversaţie despre nevoile tale  

Angajatorii pot vizualiza disperarea ca un semn de slăbiciune,şi din nou,angajaţii care sunt în căutarea unei cariere pe termen scurt,nu doar un loc de muncă,pot avea de suferit. Nu spui că ai nevoie de acel job din cauza unor anumitecircumstanţe.

5. Prestaţiile

Nu spui că iubeşti compania pentru a obţine avantaje. Din nou,acest lucru va crea imaginea că îţi pasă mai mult despre beneficii,decât de a contribui la succesul companiei pe viitor.

  6. Nu folosi cuvinte negative    

Nu trebuie să foloseşti un limbaj negativ în timpul interviului,mai ales dacă interviul îţi este luat de director,viitorul tău şef.

7. Nu folosi cuvântul „bine”

Alege un alt cuvânt,dacă eşti întrebată:„ Ce mai faci?”. Cuvântul „bine” este vag şi colocvial,poate fi considerat de alţii ca necinstit şi desconsiderare. Pentru a fi convingătoare şi credibilă ca o profesionistă,alege un cuvânt care comunică sincer adevărata stare.

  8. ” Îmi pare rău”    

Unele persoane folosesc „îmi pare rău” ca o frază de umplere,care cred ei că îi fac mai politicoşi. Alţii spun „ îmi pare rău” pentru a transmite un sentiment de respect pentru superiori. Mai este folosită ca un atac preventiv pentru a evita asumarea responsabilităţii pentru acţiunile pe care le faci.  Acest lucru te poate face să arăţi pasivă sau indecisă,şi-ar putea duce la pierderea încrederii.