Iată ce alimente devin toxice dacă sunt consumate greşit:

Rubarba

Frunzele de rubarbă conţin cantităţi mari de acid oxalic, ceea ce poate provoca boli şi chiar moartea. Sânge în urină, senzaţie de vomă, tremur şi diaree sunt printre simptomele care apar după consumarea frunzelor de rubarbă.

Însă tulpina nu conţine substanţe toxice şi poate fi consumată fără probleme.

Uleiul de ricin

E un ulei foarte bun pentru îngrijirea pielii, dar ingerat nu este deloc bun pentru sănătate. Boabele de ricin sunt otrăvitoare.

Cireşele

Sunt fructele preferate ale tuturor, dar e bine de ştiut că, dacă sunt striviţi, sâmburii acestora sunt toxici pentru organismul uman. Substanţa toxică din sâmburii de cireşe împiedică oxigenarea sângelui în corp. Durerea de cap, anxietatea şi tensiunea arterială ridicată sunt simptome cauzate de ingerarea unor sâmburi de cireşe.

Migdalele

Sunt foarte bune pentru organism doar dacă sunt consumate cu moderaţie. De asemenea, sunt două tipuri de migdale: migdale dulci şi migdale amare. Cele dulci sunt bune pentru a fi mâncate. Migdalele amare sunt otrăvitoare atunci când sunt consumate crude deoarece conţin acid cianhidric, iar 100 mg din această substanţă este letală. O singură migdală amară conţine în jur de 6 mg de acid cianhidric.

Socul

În afară de flori şi fruct, toate părţile socului sunt otrăvitoare. De altfel, şi consumarea sucului de soc pentru o perioadă lungă de timp va duce la stări de vomă şi diaree.